18 Mayıs 2024 Cumartesi

İşçi Emekçi Birliği'nden Asen işçilerine ziyaret

İşçi Emekçi Birliği, sendikalı olduğu gerekçesiyle işten atılan Asen Metal işçilerini ziyaret ederek, direnişi kazanmanın omuz omuza mücadeleyi büyütmekten geçtiğini kaydetti.

İşçi Emekçi Birliği, Gebze Dilovası'ndaki Asen Metal'de DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş üyesi oldukları için işten çıkarılan işçileri ziyaret etti. "Asen Metal işçisi yalnız değildir. Atılan işçiler geri alınsın" pankartı açarak fabrika önünde işçilerin yanına yürüyen İşçi Emekçi Birliği, işçiler tarafından "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganlarıyla karşılandı.

Ziyarette İşçi Emekçi Birliği adına konuşan Elif Alçınkaya, pandemiyle birlikte işçi sınıfına dönük saldırı ve hak gasplarının yoğunlaştığına, işçi ve emekçilerin giderek yoksullaştığına işaret etti. Bulundukları Gebze'de son dönemde sendikalaşma mücadelesinin en önemli örneklerine şahit olduklarını söyleyen Alçınkaya, "Siz de bir kıvılcım daha yaktınız" dedi.

Örgütlenme hakkına saldırıların yaygınlaştığını kaydeden Alçınkaya, patronların tahammülsüz tavrına dikkat çekti. Alçınkaya, patronların karşısında güçlü durmanın direnişleri büyütüp omuz omuza mücadele etmekten geçtiğini vurgulayarak, İşçi Emekçi Birliği'nin de bu temeller üzerine kurulduğunu anlattı.

İşçilerle görüşerek duruma ilişkin bilgi alan ve direnişi büyütmek için fikir alışverişinde bulunan İşçi Emekçi Birliği, "Yaşasın sınıf dayanışması", "İşten atmalar yasaklansın", "Direne direne kazanacağız", "Asel işçisi kazanacak", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganlarıyla ziyaretini sonlandırdı.