29 Mart 2024 Cuma

İşçi Emekçi Birliği'den direnen Sunny işçilerine ziyaret

Esenyurt'ta sendikalaşan işçileri işten atma saldırısıyla engellemeye çalışan patrona karşı direnişe geçen Sunny Atmaca Bilgisayar işçilerini İşçi Emekçi Birliği ziyaret etti. İEB, Sunny işçisinin emek düşmanı uygulamalara karşı ancak örgütlenerek kazanabileceğini söyledi.

Esenyurt'ta Samsung'a üretim yapan Sunny Atmaca Bilgisayar'da Özçelik-İş üyesi işçiler sendikal faaliyetleri sebebiyle işten atıldı. İşçilerin patronun işten atma saldırısına fabrika önünde başlattığı direniş ise sürüyor. 

İşçi Emekçi Birliği (İEB), "Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz" pankartıyla direnişi devam ettiren işçileri ziyaret etti. Sunny patronunun işçilerin örgütlenme hakkına saldırdığını belirten İEB, "İktidar ve devletin tüm kurumları işçiler hak aradığında karşısına dikilirken sermayedarların keyfi saldırılarına ses çıkarmıyor" dedi. ETF işçilerinin direnişini örnek gösteren İEB, yasa ve hukukun sermayenin çıkardığını vurguladı.

"İşçi sınıfının elde edeceği en ufak kazanımın dahi kendi gücü ve sınıf dayanışması ile mümkün olduğu yaşananlarla bir kere daha görülmüştür" ifadelerini kullanan İEB, Sunny patronunun saldırılarına karşı komitelerle örgütlenme çağrısı yaptı.

Sarı sendikacılığı da eleştiren İEB, sendika bürokratlarının kendi çıkarlarını gözeterek hareket ettiğini ve direnişi kırdığını söyledi. İEB, şöyle devam etti: "Bu tabloyu tersine çevirmek için şimdi daha güçlü adımlar atmanın zamanıdır. İşçi Emekçi Birliği olarak tüm Sunny işçilerine çağrımızdır; tüm arkadaşlarımızın temsil edildiği komiteleri kurmalı işçi inisiyatifinin hakim olduğu, sendika yöneticilerinin de bu iradenin dışına çıkmayacağı adımları vakit kaybetmeden atmalıyız! Üretimden gelen gücün kullanımı başta olmak üzere kazanmak için her türlü güçlü eylem ve etkinliği hayata geçirmek için hazırlık yapmalıyız! Sunny işçisi birliğiyle kazanır! Sunny işçisi kazanırsa, işçi sınıfı kazanır!"