18 Mayıs 2024 Cumartesi

İşçi ailelerinden Erdoğan'a tepki: Kaç kere gelmiş?

Hendek'de ilk belirlemelere göre 4 işçinin yaşamını yitirdiği havai fişek fabrikasının önünde yakınlarını bekleyen aileler, Erdoğan'a tepki gösterdi: "Ben orada 4 ay çalıştım tedbir göremedim, Cumhurbaşkanı nereden biliyormuş? Kaç kere gelmiş?"

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından, işçilerin ailelerinin fabrika önündeki bekleyişi sürüyor. 

Fabrika dışında bekleyen aileler, yakınlarından hiçbir haber alamadıklarını, jandarma ve polis tarafında da hakarete uğradıklarını söyledi. 

Kandilerine bilgilendirmenin yapılmadığını belirten ailelerin Artı TV'ye konuştu. Aileler, şunları söyledi: 

"Eşimin haberini alamıyorum. Buradan bir yere gidemiyoruz, birazcık ilerlediğimizde de jandarma ve polis hakeret ediyor. Kimse acılı olduğumuzu görmüyor. Senin acın olmuş olmamış kimse ilgilenmiyor. Sadece hakaret ediyorlar" 

Fabrikada doğru düzgün önlem olmadığına da dikkat çeken aileler: İş güvenliği diye bir şey bu fabrikada yok, iş güvenliğini aradığın yer buraya bildiriyor. Kontrole geleceğini haber veriyor. Burası tehlikeli bir yer, tam sigorta olması gerekirken sigorta da eksik."

Daha önce fabrikada çalıştığını söyleyen işçi ailelerinden biri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya da tepki göstererek, "Ben orada 4 ay çalıştım tedbir göremedim, Cumhurbaşkanı gelip baktı ise bilmiyorum. Nereden biliyormuş, o mu orada çalıyormuş. Kaç kere gelmiş? Bunun cevabını versin" dedi.

MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun'a ait olan Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda dün yaşanan patlamada ilk belirlemelere göre 4 işçi yaşamını yitirdi, 114 işçi ise yaralandı.