5 Mayıs 2024 Pazar

İş cinayetine karşı şantiyede eylem: Biz kurban değiliz

Türkerler Holding'in Halkapınar'da bulunan şantiyesinde yaşanan iş cinayetinin ardından iş bırakan işçiler, şantiyede bir haftada 3 iş kazası yaşandığının bunun cinayete teşebbüsten başka bir şey olmadığının altını çizdi. 

İzmir Konak'ta Türkerler Holding tarafından yapılan Mahall Bomonti şantiyesinde Mehmet Yıldırım iş cinayetinde katledildi. 

Yıldırım'ın katledilmesinin ardından bugün iş arkadaşları iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler, "Şantiyede iş güvenliği yok. 60 katlı binada sağlık personeli de ambulans da yok. İş güvenliği uzmanlarının birbirinden haberi yok. Üst katlarda çalışma varsa aşağıda kimse çalışmayacak. Bu baret ölümü engellemez. Üst katta ağır iş yapılıyor aynı anda aşağıda da çalışmalar devam ediyor. Böyle bir çalışma olabilir mi? Bir haftada 3 iş kazası yaşandı. Yarın da olmayacağının garantisi yok. Bu cinayete teşebbüsten başka bir şey değil. Açıktan insanların ölümünü istiyorlar. Kurban Bayramı'na yakın, kan dökmek istiyorlar. Biz kurban değiliz. 800 işçinin kanı o kadar ucuz değil" dedi.