8 Mayıs 2024 Çarşamba

'İrtifa kaybı' yaşayan Erdoğan savaşa devam mesajı verdi

31 Mart yerel seçimleri sonrası "irtifa kaybı" yaşadıklarını itiraf eden Recep Tayyip Erdoğan, sınır ötesi operasyonlara devam edeceklerinin sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Ankara'da AKP Genel Merkezi'nde gece yarısı konuşma yaptı.

'BİTİŞ DEĞİL DÖNÜM NOKTASI'
Kuzey Kürdistan'da taşımalı seçmenlere itiraz eden halk için "bölücü örgütün kölelerinin hakaretlerine maruz kaldık" diyerek hakaret eden Erdoğan, "Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Millet, sözünü sandık yoluyla söyler. Millet, siyasetçiye mesajını sandık vasıtasıyla iletir. Millet, uyarısını ve takdirini sandık aracılığıyla ifade eder. Milletin kararının, hiçbir baskıyla, dayatmayla, yönlendirmeyle karşılaşmadan sandıkta tebarüz etmesi, demokrasimiz için başlı başına büyük bir kazançtır" ifadelerini kullandı.

31 Mart'ın kendileri için bir bitiş değil, dönüm noktası olduğunu ifade eden Erdoğan, "14-28 Mayıs seçimlerindeki zaferimizden 9 ay sonra, maalesef, yerel seçim imtihanından istediğimiz, umduğumuz neticeyi alamadık" dedi.

'İRTİFA KAYBI YAŞADIK'
Her daim milletin iradesine boyun eğdiklerini savunan Erdoğan, "Sandıklar kapanmış, millet son sözünü söylemiş, kararını vermiştir. Yüksek Seçim Kurulumuz önümüzdeki günlerde kesin sonuçları açıklayacaktır. Elbette her siyasi parti kendi bünyesinde seçim sonuçlarını analiz edecektir. Biz de partimizin organlarında 31 Mart seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, özeleştirimizi cesaretle yapacağız" dedi.

Sandık sonuçlarının ülke genelinde AKP'nin "irtifa kaybı" yaşadığını gösterdiğini ifade eden Erdoğan, Kaybettiğimiz, geriye düştüğümüz her yerde, sebepleri çok iyi tespit edecek ve gerekli müdahalelerde bulunacağız" ifadelerini kullandı.

'SINIR ÖTESİ OPERASYONLARA DEVAM EDECEĞİZ'
Önlerinde "yanlışlarını düzeltmek için" 4-5 yıllık bir süre bulunduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: "Enflasyon başta olmak üzere uyguladığımız ekonomi programımızın olumlu sonuçlarını, yılın ikinci yarısında görmeye başlayacağız. İş dünyamızdan bürokrasiye, esnafımızdan çiftçimize, tüccarımıza, işçimize, öğrencilerimize kadar herkes kendi asıl gündemine odaklanabilecekler. Başarılı operasyonlarımız sayesinde iyice köşeye sıkıştırdığımız bölücü terör örgütüne, ölümcül darbeyi mutlaka indireceğiz. Bir kez daha altını çizerek söylüyorum; güney sınırlarımızın ötesinde bir 'teröristan' kurulmasına izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz darbe girişiminin faili FETÖ ihanet şebekesinin son kalıntılarını da temizlemekte kararlıyız."