26 Nisan 2024 Cuma

İrfan Gerçek Ankara'da anıldı

28 Ağustos günü, Munzur Vadisi'nde savaş uçakları ve kobra helikopterlerce gerçekleştirilen bombalama sonucu şehit düştüğü açılanan Baran Dersim parti isimli İrfan Gerçek Ankara'da anıldı.
Dersim'de şehit düşen MLKP/FESK gerillası İrfan Gerçek Ankara'da anıldı. Anmada yapılan konuşmada genç yaşta örgütlü mücadeleye atılan Gerçek'in 33 yıllık ömrünün 20 yılını örgütlü mücadelede geçtiği vurgulandı. Gerçek'in devrimci bir ailede dünyaya geldiği belirtilirken, özgün duruşuyla öne atıldığını, devrimci irade ve eylem gücüyle Türkiye'de ve Kürdistan'da çeşitli mücadele alanlarında var olduğu aktarıldı.
 
Konuşmanın devamında Gerçek'in uzun yıllar Türkiye'de gençlik çalışmasından mahalle çalışmalarına kadar çeşitli alanlarda mücadele yürüttüğü, uzun yıllar tutsak kaldıktan sonra yüzünü partisinin çağrısıyla Rojava devrimine döndüğü vurgulandı.
 
Konuşmada şunlar kaydedildi: "İrfan Gerçek Rojava'nın partisinin de devrimi olduğu görüş açısıyla ve en başından beri feda kuşağının bir parçası olmak amacıyla gitti. Baran Dersim, Rojava'da IŞİD çeteleriyle savaşta yer aldı. IŞİD'e karşı verilen mücadelenin ardından en büyük arzusu olan Dersim dağlarına doğru yola çıktı. Onun Dersim'de şehit düşmesi, en büyük arzusunu gerçekleştirdiğini, Dersim'de süreç olan mücadeleye önemli bir katkı sağladığını göstermektedir."