4 Mayıs 2024 Cumartesi

İranlı kadını taciz eden erkeklerden 'bayrak yırttı' iddiasıyla linç girişimi

İranlı mülteci Momeni'yi taciz eden erkekler, genç kadının eline bayrağı alarak tepki göstermesi üzerine bayrağı yırttığı iddiasıyla linç etmek istedi. Olaya tanıklık eden ve genç kadını linçten kurtaran evli olduğu Saeed, Momeni'nin tacize uğradığını, tepki gösterdiği sırada kriz geçirdiğini kaydetti. Avukat Acar da tutukluluğa itiraz edeceklerinin altını çizdi. 

Türkiye'de mülteci statüsünde bulunan İranlı Zohren Momeni, tacizine uğradığı erkekler tarafından bayrağı yırttığı iddiasıyla linç edilmek istendi. Ana akım medya da yaptığı haberlerle algı yaratmaya çalıştı. 

Aile olay günü Büyükçekmece'de denize gitti. Çocuklardan birinin ağlaması üzerine baba Saeed Jalili arkadaşlarının yanına bırakmak için kadının yanından ayrıldı. Daha sonra Jalili ve çocuğunun peşinden giden kadın bir grup erkeğin sözlü tacizine uğradı. 

Duruma tepki göstermek isteyen kadın eline Türk bayrağını alarak, Farsça "Siz bu bayrağa layık değilsiniz" dedi. Ancak bipolar hastası olan kadın bu sırada kriz geçirdi. İranlı kadını taciz eden erkekler,  bayrağı yırttığı iddiasıyla linç etmek istedi. 

Halk Tv'den Gül Gündüz, Zohren Momeni'nin evli olduğu Jailil Saeed'e ulaştı. Yaşananları aktaran Saeed, tacize uğrayan kadının o paniklediğini söyledi. Jalili, "Farsça şekilde 'Siz bu bayrağa layık değilsiniz' demek istemiş. Biz kendimiz Azeriyiz. Ben kendim de Türk'üm. Eşim Türkiye'den göç etmiş. Biz bayrağa saygısızlık yapmadık" diye konuştu.

İstanbul Barosu tarafından davaya atanan avukat Nimer Acar, "4 çocuğu var, zaten daha önce de tedavi görmüş. Tutukluluğun gereksiz olduğunu düşünüyoruz. İtiraz da edeceğiz" dedi.