18 Mayıs 2024 Cumartesi

İranlı göçmen kadına tecavüz eden Karabayır için tutuklama talebi reddedildi

Metin Karabayır'ın tecavüz saldırısında bulunduğu İranlı göçmen kadının açtığı davanın ilk duruşması Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Karabayır bilindik ifadelerle kadını suçlayarak kendisini aklamaya çalışırken, tanık Demirel'in ifadeleriyle çelişti. Mahkeme heyeti failin tutuklanma talebini reddetti. Duruşma eylül ayına ertelendi. 

Çalıştığı güzellik salonu Saina Beauty'de patronu Said Fetrati'nin suç ortaklığıyla Metin Karabayır'ın tecavüz saldırısına uğrayan İranlı göçmen kadının açtığı davanın ilk duruşması, Bakırköy Adliyesi'nde bulunan 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Göçmen kadın ve avukatı ile fail Metin Karabayır ve avukatı salonda hazır bulunurken, İstanbul Barosu'ndan avukatlar ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi kadınlar izledi. 

HAKİM YALANINI YÜZÜNE VURDU
Duruşma, Karabayır'ın ifadesinin alınmasıyla başladı. Karabayır, bilindik ifadelerle kendisini aklamaya çalıştı. Salonda masaj yaptırdığını, kadının kendisiyle para karşılığında birlikte olduğunu öne sürdü. Olayın yaşandığı gün soyadlarını hatırlamadığı Bilal ve Erdoğan isimli polis arkadaşları, Yılmaz Demirel isimli biri ve adını hatırlamadığı bir başka kişiyle kadınla görüştüğünü, kadının rızasıyla yanlarında kaldığını iddia etti. Tecavüz saldırısı sonrası hamile kalan kadının çocuğunun kendisinden olmasının mümkün olmadığını öne süren Karabayır'a mahkeme heyeti eşleşen DNA test sonuçlarını hatırlattı. Karabayır'ın heyeti cevapsız bırakması ise dikkat çekti. 

Kendisini aklamak için kadının tehdit ettiğini ve ondan para istediğini ama evli olduğu kadının yaşananları öğrenmemesi için telefonundan mesajları sildiğini öne sürdü.

'MASÖR DEĞİL, MANİKÜR-PEDİKÜRCÜYÜM'
Daha sonra söz alan kadın, çalıştığı salonda manikür pedikür hizmeti verdiğine ve masör olarak çalışmadığına dikkat çekti. Kadın, Karabayır'ın ısrarları sonucu onunla görüşmek zorunda kaldığını belirterek, kendisine hiçbir teklifte bulunmadığını, aksine en başından beri Karabayır'ın ısrarlarını reddettiğini ifade etti. Kadın, Karabayır'ın saldırısı sonrası gece yarısı evden ayrıldığını söyleyerek, eve gittiğinde annesinin vücudundaki morlukları gördüğünü ve şikayetçi olmasını söylediğini dile getirdi. Kadın, aldığı tehditler sonucu ancak olaydan 3 hafta sonra, hamile olduğunu öğrendiğinde şikayetçi olabildiğini söyledi.

FAİLİN ARKADAŞI FAİLİ YALANLADI
Olayın yaşandığı evin sahibi Yılmaz Demirel, tanık olarak dinlendi. Demirel, o gün Karabayır'ın yanında olduğunu belirterek yanlarındaki polislerin arkadaşları olduğunu söyledi ancak isimlerini hatırlayamadığını öne sürdü. Demirel, kadının gece yarısı evden ayrıldığına dikkat çekti. Demirel'in ifadesiyle Karabayır'ın ifadesi birbiriyle çelişti.

TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ
Kadının avukatı, Karabayır'ın ifadesinin suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu belirterek tutuklanmasını talep ederken, failin avukatı ek süre istedi. Mahkeme heyeti, tutuklanma talebinin reddine ve güzellik salonu patronuyla iki polisin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Duruşma 6 Eylül saat 14.00'a ertelendi.