28 Mart 2024 Perşembe

'İrademize sahip çıkmak için nöbetteyiz'

"Sandık başından sokak başına, oylarımızın peşindeyiz" diyen demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler adil ve demokratik bir seçim için okullarda, seçim kurulları önünde ve seçim izleme merkezlerinde, nöbette olacağını duyurdu.
Bir Adım İnsiyatifi, Emek ve Özgürlük Cephesi, EMEP, HDP, Halkevleri, Kaldıraç, KÖZ, Partizan, SMF, TÖP, TİP ortak yazılı açıklama yaparak "Sandık başından sokak başına, oylarımızın peşindeyiz" dedi.
 
"Türkiye halkları demokrasiye, adalete, eşitliğe ve özgürlüğe inancını bir kez daha gösterdi. Adaletsiz, eşitsiz, baskıcı koşullar altında irademizi bir kez daha bin bir emek ve fedakarlıkla 24 Haziran’da sandığa taşıyoruz" denilen açıklamada halklara iradelerine sahip çıkma çağrısı yapıldı.
 
Açıklamada, "Bizler HDP ve Selahattin Demirtaş’ın seçim başarısı için ortaklaşan Demokrasi Güçleri olarak; Oyumuza ve geleceğimize sahip çıkmak için; Türkiye halklarının demokratik iradesine dönük her türlü müdahaleye karşı durmak için nöbette olacağız" denilerek seçmenler, okul önlerinde, seçim kurullarında ve seçim izleme merkezlerinde her türlü baskı ve hileye karşı nöbete çağrıldı.