18 Nisan 2024 Perşembe

İpek Er'e tecavüz ederek ölümüne neden olan Musa Orhan'ın davası ertelendi

İpek Er'e tecavüz ederek intihar etmesine sebep olan Musa Orhan, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Orhan susma hakkını kullanırken dava 1 Haziran'a ertelendi.

Batman'da İpek Er'e tecavüz ederek intihar etmesine sebep olan ve tutuksuz yargılanan Musa Orhan'ın "nitelikli cinsel saldırı" suçundan yargılandığı davanın 2'nci duruşması Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya İpek Er'in ailesi, Siirt ve Batman Barosu, İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt ve Batman Şubeleri ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları katıldı.

Duruşmayı takip etmek isteyen gazeteciler ise adliyeye alınmadı. Polis, gazetecilerin adliyeye alınmamasının Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı olduğunu bildirdi.

Duruşmayı izlemek isteyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Tevgera Jinên Azad'ın (TJA) temsilcileri de adliyeye alınmadı.

Ankara'dan SEBGİS ile duruşmaya katılan Orhan, susma hakkını kullandı.

SOSYAL MEDYA HESAPLARININ OLUP OLMADIĞI İNCELENECEK
Mahkeme heyeti; savcının, İpek Er'in ailesinin avukatı ve sanık Musa Orhan'ın avukatının beyanını aldıktan sonra kararını açıkladı. Sanık Musa Orhan'ın sosyal medya hesapları olup, olmadığının incelenmesi için duruşma, 1 Haziran'a ertelendi.