17 Mayıs 2024 Cuma

İpek Er ile ilgili açıklamaya katılmak gözaltı gerekçesi yapıldı

Hakkari ve Şemdinli'de sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 4 kadın siyasetçi, İpek Er'e tecavüz edip ölümüne neden olan uzman çavuş Musa Orhan ile ilgili açıklamaya katılmakla suçlanıyor.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde Hakkari ve Şemdinli'de ev baskınlarında 4 kadın siyasetçi gözaltına alındı, 19 kişi de ifadeye çağrıldı.

Sabah saatlerinde evlerinden gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez İlçe Eşbaşkanı Sinem Seven, HDP Hakkari Kadın Meclisi Sözcüsü Zeynep Kaya ve HDP Şemdinli İlçe Eşbaşkanı Sozdar Atilla ve HDP Hakkari önceki dönem İl Eşbaşkanı Sipan Turan ile avukatlarının 24 saat görüşmesi engellenirken, gözaltı gerekçesi belli oldu.

İfadeye çağrılan 19 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, katıldıkları eylem ve etkinliklerin sorulduğu öğrenildi. 19 kişiye, Batman'da uzman çavuş Musa Orhan tarafından tecavüze uğrayan ve ardından intihara sürüklenen İpek Er ve erkek şiddetine ilişkin 8 Aralık tarihinde Hakkari İl Örgütü binası önünde yapılan eyleme neden katıldıkları soruldu.

İfadeleri alınan siyasetçilere, "Çocuğa cinsel istismar" başlıklı ve "Bilmek hakkımız, hesap vermek göreviniz" yazılı Tevgera Jinên Azad (TJA) broşürleri ile okunan metnin içeriğinin "kim ve kimler" tarafından gönderildiği sorusu yöneltildi.