21 Mayıs 2024 Salı

İntihara sürüklenen tutsak ailesini aradı

Silivri'de gardiyanların işkenceyle intihara sürüklediği tutsaklardan Abdulmenal Çetin, günler sonra ailesini aradı ve hiçbir eşya ile kıyafeti verilmeden sevk edildiğini aktardı.

Silivri 5 No'lu L Tipi Kapalı Hapishanesi'nde 6 Nisan tarihinde 55 kişilik karantina koğuşuna 60 gardiyanın işkenceyle intihara sürüklediği tutsaklardan, Manisa Salihli L Tipi Hapishanesi'ne sevk edilen Abdulmenal Çetin günler sonra ailesiyle telefon ile görüştü.

Abdulmenal, annesi Avniye Çetin'e herhangi bir kıyafet ve eşyasının verilmeden cezaevinden apar topar çıkarılarak sevk edildiği bilgisini aktardı. Sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Abdulmenal, ailesinden hapishaneden eşyalarını almasını istedi.

Öte yandan ajansımıza bilgi veren Çetin, oğlunun Silivri'de neler olduğuna dair sorusuna yanıt vermediğini, "Rahat konuşamıyorum" dediğini aktardı. Çetin, oğluna "Tüm kamuoyu yaşananları duydu. Savcılığa ses kaydını götürüp suç duyurusunda bulundum. Vekiller ve gazeteciler sürekli durumunuzu soruyorlar. Merak etmeyin" dediğini belirterek, hafta içinde oğlunun kapalı görüşüne gideceğini paylaştı.