2 Mayıs 2024 Perşembe

İntihara sürüklenen Mesadet'in ardından öğrenciler tehdit edildi

İntihara sürüklenen yurt öğrencisi Mesadet Usul'un ardından yaşananları araştıran KYK Kadın Dayanışma Ağı, Mesadet'in initihara sürüklenmesinin konuşulmasının, sosyal medyada paylaşılmasının yönetim tarafından yasaklandığını aktardı.

Kilis KYK Yurdu'nda kalan Kilis 7 Aralık Üniversitesi PDR 4. sınıf öğrencisi Mesadet Usul intihara sürüklenmiş, 6. kattan atlayarak hayatına sonr vermişti.

KYK Kadın Dayanışması, Usul'un ölümüne ilişkin ayrıntılara ulaştı. KYK Kadın Dayanışması, yaptığı açıklamada şu detayları aktardı: "Ölümünün ardından polis yurt bloklarını tutarak öğrenci çıkışına izin vermemiş. Defalarca kez yurt müdürüne gidilmesine rağmen öğrencilere ölümle ilgili hiçbir açıklama yapılmadı. Birkaç saat sonrasında ise sabah okulu PDR bölümünün bağlı olduğu Muaillim Rıfat Eğitim Fakültesi Dekanı Ruhat Yaşar öğrencileri konferans salonuan toplayarak, 'kimse sosyal medyadan paylaşım yapmasın yoksa gerişine karışmam' diyerek tehdit etti. Kilis KYK Müdürlüğü ve 7 Aralık Rektörlüğü 'başımız sağ olsun' dışında hiçbir açıklama yapmazken üniversite rektörü Mustafa Karacoşkun'un Twitter hesabı kitli ve sorulara yanıt vermiyor. Üniversite öğrencilerinin çoğu üniversitenin resmi x hesabı tarafından eleştirileri nedeniyle engellenmiş durumda. Öğrenciler aynı zamanda rektör ve dekanın kimin bu intihar hakkında konuştuğuna dair bilgi toplamak için öğrencilerden kendisine muhbirler seçtiklerini ve fişlendiklerini aktarıyor.

"Ortada hakkında konuşulması istenmeyen bir şüpheli kadın ölümü var. Bizler bunu duyuruyor ve duyulmasını istenmeyen bu bilgileri kamuoyu ile paylaşıyoruz."