19 Nisan 2024 Cuma

'İnternette her 30 saniyede bir kadın taciz ediliyor'

Uluslararası Af Örgütü ve Element AI, internette kadınların yaşadıkları tacize ilişkin rapor yayımladı. Buna göre, her 30 saniyede kadınlara taciz içerikli bir mesaj gönderiliyor.
Uluslararası Af Örgütü ve Element AI, "Trol Devriyesi" başlıklı raporun sonuçlarını yayımladı. Rapor, internette kadına yönelik tacize ilişkin dünyanın en büyük kitle kaynaklı veri seti ile oluşturuldu.
 
Raporda öne çıkan başlıklar şu şekilde:
 
-Kadınlara atılan tweetlerin yüzde 7.1'i taciz içerikli ya da problematik. Bu, yılda 1.1 milyon ya da 30 saniyede bir taciz içeren ya da problematik tweet anlamına geliyor.
 
-Beyaz olmayan kadınların (siyahi, Asyalı, Latin kökenli ya da anne ve babası farklı ırklardan olanlar) taciz içerikli tweetlere hedef olma ihtimali beyaz kadınlarınkinden yüzde 34 daha fazla.
 
-Siyahi politikacı ve gazeteci kadınlara atılan on tweetten biri taciz içeriyor ve siyahi kadınların taciz içeren ya da problematik tweet hedefi olma ihtimali beyaz kadınlarınkinden yüzde 84 daha fazla.
 
-İnternetteki kadına taciz politik yelpazenin her yanında yaşanıyor. Hem liberal hem muhafazakâr politikacılar, hem sağ hem sol eğilimli medya kuruluşlarından gazeteciler benzer seviyelerde tacizden etkileniyor.