29 Mart 2024 Cuma

'İnsanlığa Gönderilmiş Mektuplar' filminin gösterimi yapıldı

TİHV'nın yapımını üstlendiği, "İnsanlığa Gönderilmiş Mektuplar" adlı belgesel filminin gösterimi yapıldı.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nın (TİHV) yapımını üstlendiği ve yönetmenliğini Yusuf Kenan Beysülen'in yaptığı "İnsanlığa Gönderilmiş Mektuplar" adlı belgesel filmi Şişli'de bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda izleyiciyle buluştu.

Belgesel filminin ilk gösterimine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, TİHV İstanbul Temsilcisi Ümit Efe,  sanatçı Erdal Güney, filmin yönetmeni Yusuf Kenan Beysülen ve çok sayıda kişi katıldı.

Film gösterimi öncesi konuşan TİHV İstanbul Temsilcisi Ümit Efe, filmin Cemal Süreya'nın insan hakları hareketinin üyelerinden gazeteci Emil Galip Sandalcı için kullandığı "İnsanlık adresine gönderilmiş bir mektup gibidir" ifadesinden alındığını aktardı. Efe, "Katılımdan da anlıyoruz ki, en çok insan haklarına ihtiyaç duyduğumuz zamanlardan geçiyoruz. Bu belgeselde anlatılan bizim hikayemizdir" dedi.

İNSAN HAKLARININ DÜNÜ VE BUGÜNÜ
Ardından filmin gösterimi yapıldı. 90 dakikadan oluşan belgesel film, Cumartesi Anneleri ile sembolleşen kayıp yakınlarının, vicdani retçilerin, LGBTİ+ bireylerin ve insan hakları aktivistlerinin de aralarında bulunduğu 12 kişinin hikayesiyle, Türkiye'deki insan hakları hareketinin geçmişi ve bugünü anlatılıyor.