19 Mayıs 2024 Pazar

İnşaat işçisi Kıymaz'ın tedavisi başladı

İnşaat işçisi Veysel Kıymaz'ı raporlara "iş kazası" geçirdiği için işten çıkaran Orge Elektrik, İnşaat-İş'in direnişe başlayacağını duyurması üzerine Kıymaz'ın özel hastanede tedavisini başlattı ve geri işe aldı.

Orge Elektrik geri adım atarak işten çıkardığı inşaat işçisi Veysel Kıymaz'ı işe geri aldı ve özel hastanede tedavi sürecini başlattı.

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) üyesi Veysel Kıymaz; Bostancı-Dudullu Metro Şantiyesi'nde çalışırken üzerine dökülen kanalizasyon suyunun kuruması üzerine yaşadığı şiddetli ağrı nedeniyle doktora gitmiş, doktor kendisine bir yıl önce ayın şikayetle gelen kişinin bir içinde vefat ettiğini söylemesi üzerine yaşadığı kazayı "iş kazası" olarak kayda geçirmişti. Orge Elektrik patronları kayda "iş kazası" geçirdiği için Kıymaz'ı hem işten çıkarmış hem de ağrılarına rağmen kaldığı kamptan atmıştı. 

İnşaat-İş, Kıymaz'ın durumunu sosyal medyada paylaştıktan sonra bugün Orge Elektrik önünde direnişe geçeceğini duyurmuştu. Eylem öncesi sendika temsilcilerine ulaşan şirket yetkilileri görüşme talep etti. İnşaat-İş, görüşmenin sonucunu şöyle duyurdu: "ORGE yetkilileriyle yapılan görüşme sonucu üyemizin özel hastanede gerekli tedavisinin yapılacağı noktada anlaşma sağlandı. Üyemiz şu anda hastanede işlemlere başlandı. Ayrıca üyemiz sendikalı olarak ORGE bünyesinde çalışmaya devam edecek."