18 Nisan 2024 Perşembe

İnşaat işçilerinin direnişi 2. gününde kazanımla sonuçlandı

Üyelerinin gasp edilen hakları için direnişe geçen İnşaat-İş ve DİSK/Dev Yapı-İş, direnişi ikinci gününde Emlak GYO önüne taşıdı. Polis saldırısına rağmen işçilerin kararlı duruşu patrona geri adım attırdı. İşçiler tüm gasp edilen tüm hakları alınarak, direniş kazanımla sonuçlandı. 

İnşaat-İş ve DİSK/Dev Yapı-İş, Finans Merkezi Şantiyesinde YDA İnşaat tarafından inşası süren Halkbank binasında çalışan üyelerinin gasp edilmek istenen hakları için başlattığı direniş 2. gününde kazanımla sonuçlandı.

Direniş bugün Ataşehir'de bulunan Emlak Konut GYO önüne taşındı.

Sabahın erken saatlerinde eylemin başlamasıyla birlikte Emlak Konut yetkililerinden gelen talep üzerine iki sendikanın temsilcileri temasa geçti. Sosyal medyadan duyuru yapan İnşaat-İş ve DİSK/Dev Yapı-İş, "Şu an beklemedeyiz. Olumlu yanıt gelmediği takdirde eylemimize devam edeceğiz" dedi. 

Görüşme sürerken sendika üyeleri ve inşaat işçileri de eylemlerine devam etti. Bu sırada özel güvenlik ve polis inşaat işçilerine saldırdı. Saldırıya, "İnşaat işçisi köle değildir" sloganıyla yanıt verilirken, direniş devam etti. 

İnşaat işçilerinin polis saldırısına rağmen kararlı duruşu patrona geri adım attırdı. Firma yetkililerinin talebi üzerine sendika temsilcileri görüşmeye gitti. İşçilerin tüm haklarının ödenmesi üzerine direniş kazanımla sonuçlandı.