19 Mayıs 2024 Pazar

İnşaat işçilerinden 'Migros'u boykot' çağrısı

İnşaat-İş Sendikası Migros'un Esenyurt'ta bulunan deposunda direnen işçilere destek olmak için Kartal ve Cevizli Migros mağazalarında alışveriş yapan halka ve işçilere seslendi. "Migros'tan alışveriş yapmayın. Migros'u boykot edin" çağrısında bulundu.

Migros Depo işçilerinin Esenyurt'taki direnişi sürerken, işçilerle dayanışma eylemleri de devam ediyor. İnşaat-İş Sendikası üyeleri Migros işçilerinin örgütlü olduğu DGD-Sen öncülüğünde Kartal'da Migros mağazası kasaları önünde halka ve işçilere seslendi.

Migros işçilerinin direnişiyle dayanışmak amacıyla yapılan eylemde konuşan İnşaat-İş Sendikası yöneticisi Yunus Özgür, Migros'un Esenyurt depoda çalışan ve hakkını arayan 200'den fazla işçiyi işten çıkardığını söyledi.

İşçilerin günlük 8 ekmek parası istediği için işten atıldıklarını vurgulayan Özgür, Migros'tan alışveriş yapanlara boykot çağrısında bulundu.

Esenyurt'ta Migros deposunda direnen işçilerin iki gün önce gece yarısı gözaltına alındığını da hatırlatan Özgür şu çağrıyı yaptı: "Buradaki tüm ürünlerde Esenyurt Depo'da çalışan işçilerin emekleri var. Migros işçi düşmanı. Migros'tan alışveriş yapmayın. Migros'u boykot edin."

'MİGROS'TAN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN İŞÇİNİN YANINDA OLDUĞUNUZU GÖSTERİN'
İnşaat-İş Sendikası yöneticilerinden Deniz Gider de Cevizli'deki Migros markette, Migros'tan alışveriş yapmama çağrısında bulundu.

Migros'un Esenyurt deposunda çalışan işçilerin bir ekmek parası zam istedikleri için işten atıldıklarını vurgulayan Gider, "Migros işçileri, elektrik ve doğalgaza gelen zamlarla bize yaşamı zindan edenlere karşı karda kışta kıyamette bir ekmek parası için üç gündür kapının önünde direniyorlar. Buradan aldığınız her şey işçilere değil, Migros patronuna gidiyor. Migros patronu işçilere bir ekmek parası zammı çok gördü" dedi.

Migros'tan alışveriş yapmama çağrısında bulunan Gider, "Siz buradan alışveriş yapmadığınız sürece Migros patronu diz çökecektir. İşçi arkadaşlarımızın yanında olduğunuzu gösterin" diye seslendi.