16 Mayıs 2024 Perşembe

İnşaat işçileri sendikaları: Sabancı'nın bütün kurumlarını eylem alanına çevireceğiz

Enerji-Sen üyesi oldukları için Sabancı'ya ait EnerjiSA'da işten atılan işçilerle dayanışma eylemi yapıldı. Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş sendikaları, Göztepe'de bulunan CarrefourSA mağazasında eylem yaptı, Sabancı'ya ait bütün işyerlerini eylem alanına çevireceklerini açıkladı, Carrefour'dan alışveriş yapmama çağrısında bulundu.

DİSK'e bağlı Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş sendikaları işten atılan Enerji-Sen üyelerinin eylemlerine destek vermek için Carrefour'da eylem yaptı.

Sabancı'ya ait EnerjiSA'da sendika üyesi oldukları için işten atılan işçilerin yanında olduklarını duyuran Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş Göztepe'de bulunan Carrefour'da yaptıkları eylemde şu çağrıda bulundu: "Enerji işçisi arkadaşlarımız hukuksuz yere Sabancı patronları tarafından işten atıldılar. Haklarını istedikleri için, işlerine geri dönebilmek için Ankara'da yaptıkları eylemde üç gündür gözaltına alınıyorlar. Sabancı bir kez daha işçi düşmanı olduğunu bu vesileyle göstermiş oldu. Enerji işçisi arkadaşlarımız yalnız değildir. Sabancı'nın nerede bir kurumu varsa oraları eylem alanına çevireceğiz. Carrefour'dan alışveriş yapmayın, Carrefour'u boykot edin."