6 Mayıs 2024 Pazartesi

İnşaat işçileri Piazza AVM önünde eylem yaptı

İnşaat-İşçileri Sendikası, Malatya ve Elazığ TOKİ şantiyelerinde çalışan sendika üyelerinin mesai ücretlerinin ödenmemesi üzerine ana firma önünde eylem başlattı.

Malatya ve Elazığ TOKİ şantiyelerinde çalışan İnşaat-İş Sendikası üyeleri, ücretleri ödenmemesi üzerine İstanbul Maltepe'de bulunan Piazza AVM önünde eylem yaptı.

İnşaat-İş Sendikası, ana firmanın Rönesans Holding olduğu Malatya ve Elazığ TOKİ şantiyesinde çalışan üyelerinin ücretlerinin ödenmediğini belirtti. İşçilerin haklarının verilmesi talebiyle holdinge ait Piazza AVM önünde eylem yapan işçiler ve sendikacılar, AVM'nin girişini kapattı, haklarını alana kadar ayrılmayacaklarını açıkladı.

Rönesans Holding yetkilileri görüşme talebinde bulunurken, İnşaat-İş Sendikası işçilerin haklarını içeren hesaplamaları patrona gönderdi, "Direniş alanından ayrılmıyoruz. Haklarımız ödenene kadar Piazza AVM önünde olacağız" dedi.

Piazza AVM kapısında bir süre konuşma yapan işçiler ve sendikacılar, işçilerin haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi, baretlerini yere vurarak eylemlerini sürdürdü. AVM içine girerek konuşmalar da yapıldı, daha sonra giriş kapısı önünde oturma eylemi başlatıldı.