29 Mart 2024 Cuma

İnşaat işçileri Mekke'de grev başlattı

İnşaat-İş, Mekke'de çalışan üyelerinin ücret alacakları için grev başlattığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "İşçileri korkutarak pasaportlarına el koyarak inşaat işçilerini susturacaklarını sanıyorlar" denildi. 

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde Baytur firmasına bağlı Aysekar inşaat firmasında çalışan işçiler aylardır ücret alamadıklarını için greve gitti.

İnşaat-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, "Haftalardır gurbete çalışmaya giden inşaat işçileri birikmiş ücretlerinin ödenmesi için firma yetkilileriyle görüşüyor firma yetkilileri ise her hangi bir ödeme yapmıyor" diye belirtildi.

Söz konusu firmanın, Tabuk kentinde 150 inşaat işçisinin ücretini aylarca ödemediğini hatırlatan sendika, 16 günlük grevin ardından haklarını aldıklarını vurguladı.

Açıklamanın devamında, "Baytur firması ve ona bağlı Aysekar firması gurbette çalışan işçileri korkutarak pasaportlarına el koyarak inşaat işçilerini susturacaklarını sanıyorlar. İnşaat işçisi dün olduğu gibi bugün de kölelik koşullarını dayatan patronların karışısına köle değiliz diyerek çıkacaktır. İnşaat işçisi hakkı olanı alacaktır" ifadeleri yer aldı.