4 Mayıs 2024 Cumartesi

İnşaat işçileri direnişe geçti: Haklarımızı söke söke alacağız

İnşaat-İş ve DİSK/Dev Yapı-İş, üyelerinin gasp edilmek istenen hakları için Finans Merkezi Şantiyesi Ziraat Kuleleri önünde direnişe başladı. Sendika temsilcileriyle Emlak Konut GYO yetkilileri arasında yapılan görüşmede işçilerin tüm haklarının çarşamba günü ödeneceğinin sözü verilmesi üzerine, direnişe çarşambaya kadar ara verildi. 

Ataşehir'de bulunan Finans Merkezi Şantiyesinde ana firmaların Gür Yapı ve Yapı Yapı olduğu GYY-İFM şantiyesinde üyelerinin gasp edilen hakları için İnşaat-İş ve DİSK/Dev Yapı-İş Ziraat Kuleleri önünde direnişe başladı. 

37 işçiyle birlikte şantiyede, "İnşaat işçisi köle değildir" sloganıyla yürüdü. 

Ardından yapılan konuşmada, daha önce kazanımla sonuçlanan direnişler hatırlatıldı ve şöyle devam edildi: "Daha önce nasıl kazandıysak 37 işçinin emeği, alınteri, çalınan haklarını söke söke alacağız. Bütün haklarımız alıncaya kadar burayı terk etmeyeceğiz. Haklarımız ödenmediği takdirde eylemlerimizi sertleştireceğiz."

Direniş, "İnşaat işçisi köle değildir" sloganıyla devam etti. 

DİRENİŞE ARA VERİLDİ
Sendika temsilcileriyle Emlak Konut GYO yetkilileri arasında yapılan görüşme sonucu inşaat işçilerinin tüm haklarının çarşamba günü ödeneceği sözü verildi. 

Sendika temsilcileri üyeleriyle yapılan toplantı sonucu çarşamba gününe kadar direnişe ara verileceğini duyurdu.