17 Mayıs 2024 Cuma

İnşaat işçileri bir kez daha direnişte: Tüm haklarımızı alacağız

Gür Yapı, Yapı Yapı ve Emlak Konut'un gasp ettiği hakları için üyeleriyle birlikte direnişe geçen İnşaat-İş ve DİSK/Dev Yapı-İş, daha önce kazandıkları direnişleri hatırlatarak "Bu direnişi de kazanacağız, tüm haklarımızı alacağız" dedi. 

İnşaat-İş ve DİSK/Dev Yapı-İş, Finans Merkezi Şantiyesinde bir kez daha direnişte. Gür Yapı, Yapı Yapı ve Emlak Konut'a bağlı olarak çalışan üyelerinin gasp edilen hakları için "Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz" yazılı pankartla eyleme geçti. 

Yapılan konuşmalarda daha önce Emlak Konut’a karşı defalarca yapılan direnişlerin kazanımla sonuçlandığı hatırlatıldı ve "Emlak konut haklarımızı gasp etti. Yasal haklarımızı olan tazminatlarımızı hafta tatillerimizi gasp ederek suç şişlemekteler. Bizi iyi dinleyin,size karşı defalarca eylem yaptık kazandık. Bu direnişi de kazanacağız. Tüm haklarımızı alıncaya kadar direneceğiz" denildi. 

İşçiler gasp edilen fazla mesailer,  kıdem tazminatı, resmi ve dini bayramlar mesai ücreti, hafta tatili çalışmaları ücretlerini alana kadar direneceklerinin altını çizdi.