18 Mayıs 2024 Cumartesi

İnşaat-İş direnişinin 2. günü: Haklarımızı alacağız

İnşaat-İş'in gasp edilen haklarını istediği için yetkililer tarafından darp edilen üyeleri Ersin Dinç ile birlikte Çakır İnşaat önünde başlattığı direniş 2. gününde. Patronları uyaran inşaat işçileri, "Sizin servetiniz bizden çaldıklarınızdır" dedi ve haklarını alana kadar mücadelenin süreceğini kaydetti. İnşaat işçilerine DGD-Sen ve DİSK/Dev Yapı-İş dayanışma ziyaretinde bulundu. 

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), Elazığ Deprem Evleri şantiyesinde çalışan üyeleri Ersin Dinç'in gasp edilen hakları için Ümraniye'de bulunan Çakır İnşaat'ın önünde direnişe başladı.

Dinç, hakları gasp edilerek işten çıkarılmış, hakkını istediği için ise Çakır İnşaat'ın yöneticileri tarafından darp edilmişti. 

Sabahın erken saatlerinde şantiyeye gelen sendika üyeleri, "Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz" yazılı pankartı açtı. 

'SİZİN SERVETİNİZ BİZDEN ÇALDIRLARINIZDIR'
Burada yapılan konuşmalarda, Çakır İnşaat'ın emek sömürüsü teşhir edildi. Konuşmalarda, "Emeğini gasp ediyor, hırsızlık yapıyor, benim emeğim üzerinden alın terim üzerinden plazalar, hastaneler yapıyor. Siz işçi düşmanlığınızı gösterdiniz. Biz de size direniş hakkımızı gösteriyoruz. Sizler haklarınızı almadan buradan ayrılmayacağız. Ve o gün gelecek siz bizden çaldıklarınızı ödeyeceksiniz. Çakır inşaat hırsızlık yapıyor, işçiyi döverek emeğini, alın terine çöküyor. Sizin servetiniz bizim haklarımızdan çaldıklarınızdır" denildi. 

DİRENİŞ DAYANIŞMAYLA SÜRÜYOR
Direnişin ikinci gününde DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar ve Umut-Sen ve DİSK/ Dev Yapı-İş üyeleri ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan Ersin dinç, "İnşaatlarda, şantiyelerde fazla mesaiyi, kıdem'i alamamak çok fazla karşılaştığımız bir sorun. Bu patronların işçiler birlikte eyleme geçmesin diye yaptıkları bir basınçtır. Haklarımızın tamamını alana kadar vazgeçmeyeceğiz" dedi.