19 Nisan 2024 Cuma

İnşaat-İş darp edilen üyesi için direnişe geçti

Haklarını istediği için darp edilen İnşaat-İş üyesi Çakır İnşaat önünde direnişe başladı. Yönetime seslenilen eylemde "Üyemizin haklarını alana kadar her yeri eylem alanına çevireceğiz" denildi. 

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), Elazığ Deprem Evleri şantiyesinde çalışan bir üyelerinin gasp edilen hakları için Ümraniye'de bulunan Çakır İnşaat'ın önünde direnişe başladı. 

Sabahın erken saatlerinde şantiyeye gelen sendika üyeleri, "Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz" yazılı pankartı açtı. 

'HAKLARIMI İSTEDİĞİM İÇİN DARP EDİLDİM'
Haklarını istediği için darp edilen işçi burada başından geçenleri anlattı. TOKİ deprem evlerinde çalıştığını kaydeden işçi, işlerin yetişmediği iddiasıyla işten çıkarıldığını belirtti. "Haklarımı isteyince Çakır inşaatın oradaki yetkilileri beni darp etti" diyen işçi, üye olduğu sendikayla birlikte bu direnişi başlatma kararı aldıklarını kaydetti.

'ÜYEMİZİN HAKLARI İÇİN HER YERİ EYLEM ALANINA ÇEVİRİECEĞİZ'
İnşaat-İş ise yönetime seslenerek şu ifadeleri kullandı: "Çakır inşaat haklarımızı alana kadar buradan ayrılmayacağız. Her yeri eylem alanına çevireceğiz."

ENERJİ-SEN ÜYELERİNDEN DAYANIŞMA ZİYARETİ
İnşaat işçilerini direnişteki Enerji-Sen üyeleri ziyaret etti. Enerji işçileri yaptıkları konuşmada, sermayenin işçinin karşısında duramayacağını bu direnişlerin gösterdiğini kaydetti. Konuşmalarda, "Biz enerji işçisiyiz, inşaat işçileri gibi önemli bir iş. Sanmayın ki enerji işçileri, inşaat işçileri duracak. Çünkü biz buradan diyoruz işçinin olmadığı yerde sermayenin işçi karşısında duramayacağını tekrar tekrar söylüyor" denildi.