25 Nisan 2024 Perşembe

İnşaat-İş: Biz suçlu değiliz! Yaptık, yine yapacağız

İnşaat-İş Sendikası, tutuklamalara yanıt verdi: Biz suçlu değiliz! Yaptık, yine yapacağız.
İnşaat-İş Sendikası, İstanbul 3. havalimanı şantiyesindeki direnişe katıldıkları için aralarında 4 sendika yöneticisinin olduğu 24 kişinin tutuklanmasına tepki gösterdi, "Biz suçlu değiliz. Yaptık, yine yapacağız" dedi.
 
Yazılı bir açıklama yapan sendika, yargılama süreci için, "Arkadaşlarımız da her halinden siyasi bir emri yerine getirdiği belli olan o mahkemede tarihe şerh düşecek sözlerle bu rezaleti yargılayarak, 'Biz suçlu değiliz! Yaptık, yine yapacağız!' diye haykırdılar. Direnişin meşruluğunu, işçi sınıfının tarihsel haklılığını göğüslerini gere gere savundular. Sınıf düşmanlarımıza olan öfkemizi, bu kan ve irin kokan düzene duyduğumuzu tiksintiyi duruşlarıyla, 'yine yapacağız' derkenki tok sesleri ve kararlılıklarıyla ortaya koydular" dedi.
 
İktidarın işçilerin isyanından korktuğunun altını çizen İnşaat-İş Sendikası, "Belli ki çok korkuyorlar! Korkularında da haklılar! 3. Havalimanı’nda kapılarını kırıp, işkence ederek günlerce gözaltında tutukları işçilerin bir türlü kınına sokulamayan öfkeleri bunun somut delilidir" diye belirtti.
 
İnşaat-İş Sendikası açıklamasında şunları kaydetti:
"Sendikamız bu onurlu direnişte sınıf düşmanımızdan birkaç darbe aldı! Bu darbelerle onur duyuyoruz. Yöneticilerimizin sanık sandalyesinde söyledikleri gibi 'Yaptık, yine yapacağız' netliğiyle yolumuza devam edeceğiz. Fakat esas olarak sınıfımızın örgütlenme ve direnme hakkına dönük bu aleni saldırıya onun ciddiyetine uygun ortak bir duruş sergileyebilmemizdir. Bununla tüm sınıfa ve onun örgütlü güçlerine mesaj verilmek istendi. Duruşumuz da buna uygun olmalı, sınıfa karşı sınıf berraklığıyla açılan yolu büyütmeliyiz, derinleştirmeliyiz. İnşaat-İş, dün olduğu gibi bugün de 'Kavga, sokak, direniş!' çizgisiyle o yolu kanırta kanırta açma ısrarını sürdürecektir. Bundan sınıf düşmanlarımızın da dostlarımızın da şüphesi olmasın."