18 Mayıs 2024 Cumartesi

İnlice Halk Plajı için eylem

Muğla'daki koylar ve plajlar ihaleye çıkarılarak özelleştiriliyor. İnlice Plajı'nın özelleştirilmek istenmesine karşı halk eylem yaptı. 

Fethiye Belediyesi'nin işlettiği İnlice Halk Plajı'nın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Fethiye Belediyesine gönderilen yazılı bildirim ile boşaltılması istendi. Son dönemde Muğla'daki koylar ve plajların ihaleye çıkarılıp özelleştirilmesinden dolayı Bakanlığın bu hamlesinden kaygılanan Muğlalılar, İnlice Köyü Kalkınma, Geliştirme, Doğal Çevreyi Koruma, Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği'nin çağrısıyla plajda eylem yaptı. "İnlice Plajı, halkındır" diyen Muğlalılar, sahil boyunca zincir kurarak Bakanlığın kararına alkışlarla tepki gösterdi.

Dernek tarafından yapılan açıklamada plajın belediye tarafından işletildiği ve halka ücretsiz hizmet verildiği ifade edildi. Plajın tarihi ve ekolojik önemine değinilen açıklamada "Herhangi bir ihale ile özelleştirme; bölgenin biyoçeşitlilik, fauna ve floranın korunması ekosistemin bozulması gibi riskler de taşımaktadır" denildi.

Açıklamanın devamında ise plajın İnlice köyünden 21 kişiye istihdam sağladığı belirtilirken "Bu çalışanların geçindirdiği kimseleri de düşündüğümüzde Halk Plajı'nın İnlice halkı için ne kadar önemli olduğu açıkça ortadadır. Plajımızın niteliğini aynen sürdürmesi ve haklarımızın korunmasını talep ve rica ediyoruz" denildi.