24 Nisan 2024 Çarşamba

İngiltere'de Trump protestosu

Trump'ın İngiltere ziyaretinin ikinci gününde protestolar devam ediyor.
ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere ziyaretinin ikinci gününde onbinlerce kişi tarafından protesto edildi. Londra’nın Trafalgar Meydanı’nda bir araya gelen onbinlerce kişi sık sık “Trump defol” sloganları attı. Eylemler, Başbakanlık konutu önünde devam ediyor. Trafalgar Meydanı’ndan parlamento önüne kadar olan alanda insan seli oluştu. Organize komitesi tarafından eyleme 100 bine yakın kişinin katıldığı açıklandı.
 
Trump’ın İngiltere Başbakanı Theresa May ile görüşme yaptığı esnada Başbakanlık önünde gösteri devam etti. Yazar Owen Jones’in sunuculuk yaptığı mitingde, İngiltere Sendikalar Konfederasyonu (TUC) Genel Sekreteri Francis O'Grady, "Amerikan halkını seviyoruz ama onların başkanını sevmiyoruz. Defol evine git" dedi.
 
Yeşiller Partisi Eş Başkanı Caroline Lucas'ta "İngiltere’nin ırkçılarıyla arkadaş olan Trump'ı ülkemizde istemiyoruz" diye belirtti.

Konuşma yapan Savaş Karşıtı Koalisyon Başkanı Lindsey German da "Daha uçaktan inmeden hakaret ve saldırılarda bulunan bir savaş çığırtkanını ülkemizde istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Eylemler devam ediyor.