17 Mayıs 2024 Cuma

İngiltere'de bir kamyondan çıkan 39 ceset donarak ölmüş

İngiltere'de bir kamyonun içerisinde bulunan 39 cesedin, Çin uyruklu olduğu ve içerideki -25 derecelik soğuk nedeniyle hayatlarını kaybettikleri ortaya çıktı.
 

İngiltere'nin Essex bölgesinde bir tırın arkasında cesedleri bulunan Çin uyruklu 39 kişinin donarak öldüğü açıklandı. 

Essex polisi, 23 Ekim'de gelen bir ihbar üzerine Waterglade sanayi sitesinde bir tırın arkasında 39 kişinin ölmüş cesediyle karşılaştı. Adli incelemelerin ardından biri çocuk 39 kişinin bulunduğu konteynerin soğutuculuğu olduğu, sıcaklığın -25 dereceye düştüğü e 39 kişinin de bu konteyner içinde donarak yaşamını yitirdiği öğrenildi.

39 kişinin soğutuculu konteynere nerede, ne zaman ve nasıl girdiği ile ilgili bilgi paylaşılmadı.

BELÇİKA VE BULGARİSTAN BAĞLANTISI
Belçika makamları, konteynerin Zeebrugge limanına 22 Ekim'de öğle saatlerinde ulaştığını ve aynı gün gemiyle İngiltere'ye doğru yola çıktığını bildirdi.

İngiliz makamları da gece yarısı İngiltere'nin Purfleet limanına varan konteynerin, burada Bulgaristan'da kayıtlı bir şirkete ait tır tarafından alındığı ve bulunduğu sanayi sitesine götürüldüğünün tespit edildiğini açıkladı.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, tırın Varna'da İrlanda Cumhuriyeti vatandaşı adına kayıtlı bir şirkete ait olduğunu doğruladı.

Tırın Bulgaristan'dan 2017'de çıktığı ve bir daha dönmediği de kaydedildi.
  
KUZEY İRLANDA'DA İKİ ADRESE BASKIN
İngiliz polisi olayla ilgili Kuzey İrlanda'da iki adrese baskın düzenlendi, ancak baskınla ilgili ayrıntı paylaşılmadı. Polis, 23 Ekim'de tırın Kuzey İrlandalı sürücüsü Mo Robinson'ı gözaltına almıştı.

İngiliz basını ise sürücünün, TIR'ın sahibi olmadığını, TIR'ın 2017 yılında bir İrlanda şirketi tarafından Bulgaristan'da kayıt ettirildiğini aktardı.

2000 yılında İngiltere'nin liman kenti Dover'da da bir konteynerde 58 Çinlinin cesedi bulunmuştu.