25 Nisan 2024 Perşembe

İnfaz yasasına sosyal medyadan tepki: Adaletsizİnfaza Hayır

İnfaz Yasası görüşmeleri Meclis'te bugün de sürüyor. HDP'nin çağrısıyla eşit, adil ve ayrımsız bir düzenleme isteyen çok sayıda kişi Twitter'da "Adaletsizİnfaza Hayır" hashtaghı altında buluştu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye devam eden İnfaz Yasası'na ilişkin sosyal medyada "Adaletsizİnfaza Hayır" etiketi ile eylem başlattı.

AKP ve MHP tarafından hazırlanan ve dün Meclis'e sunulan infaz düzenlemesini Meclis Genel Kurulu'nda HDP Milletvekilleri protesto ederken, sosyal medyada "Eşitİnfaz Yaşatır" etiketiyle eylem düzenlenmişti. 

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı etiketle eşit, adil ve ayrımsız bir düzenleme istediklerini dile getiriyor. Öne çıkan paylaşımlar şöyle: 

HDP: Muhaliflere ölüm dayatan ayrımcı İnfaz Yasa Tasarısına seyirci kalmayacağız. Milletekillerimiz, ilgili herkesi yaşama, hukuka davet ediyor. Hak bizden yana. Adaletsizİnfaza Hayır. 

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM): Hapishanelerde siyasi tutsakları COVİD-19'a karşı korunmasız bırakmak katliamdır. Adaletsizİnfaza Hayır.

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü: Tacizcinin, tecavüzcünün, uyuşturucu kaçakcısının, katilin affedildiği bir yerde binlerce siyasi mahpusa ayrımcılık yapılması, onları bilerek ve isteyerek ölüme gönderilmesidir. Eşit İnfa yaşatır, infazda ayrımcılık öldürür

HDP Milletvekili Oya Ersoy: 2019 yılında 474 kadının öldürüldü. 2020 yılının ilk 3 ayında 38 kadın öldürüldü. Kadınları katledenleri, şiddet uygulayanları af etmek için değil kadına yönelik şiddeti önlemek için çalışın. Adaletsizİnfaza Hayır

HDP Milletvekili Remziye Tosun: İnfaz düzenlenmesinde herkes eşit bir şekilde yararlanmalı. Siyasi tutsaklara özgürlük. Adaletsizİnfaza Hayır

KHK'lılar Platformları Birliği: Avrupa Barolar Birliği'nden mektup; "Çıkarılacak yasa kapsamına terör suçlamasıyla hapsedilenlerin de alınması gerekir, aksi düşünelemez." Adaletsizİnfaza Hayır