26 Nisan 2024 Cuma

İnce: Erdoğan'ın derdi Kandil değil seçim

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kandil'e operasyon konusunda "Erdoğan?ın derdi Kandil falan değil, derdi seçim" dedi.
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce NTV canlı yayınında Ahmet Arpad’ın sorularını yanıtladı.
 
Toplumun barışmaya, huzura, gülümsemeye ve hayal kurmaya ihtiyacı var. 16 yılda o kadar gerdi ki Erdoğan milleti, herkes mutsuz herkes huzursuz. 
 
"Kandil'e operasyonu destekliyor musunuz" sorusuna yanıt veren İnce, "Çok üzülüyorum. Mesele destek meselesi değil. Davul ile zurna ile operasyon olur mu. Biz geliyoruz kaçın demektir. Erdoğan’ın derdi Kandil falan değil, derdi seçim. Senin bunu meydanlarda oy devşirmek için yaptığını biliyorum. Yapamayacağını da bal gibi biliyorum. Sizin İran ile anlaşmadan ABD ile anlaşmadan bunu yapamayacağınızı ben biliyorum. Bunu siyaset için kullanmak yanlıştır. Erdoğan ve hükümeti ciddiyete davet ediyorum. Siyasete alet etmeleri orduyu yıpratır" dedi.
 
İKİNCİ OLARAK 'ANASININ EVİNDEKİ DİL' ÖĞRETİLECEK
 
İnce, anadilde eğitim konusunda da açıklamalarda bulundu. İnce, "Dil ve din eğitimini önemsiyorum. Trabzon’da ne anlatıyorsam Diyarbakır’da onu anlatıyorum. İlk önce resmi dili öğreteceğiz. İkinci oalrak anasının evindeki dili öğreteceğiz. Üçüncü olarak en çok kullanılan yabancı dili öğreteceğiz. Eğitim sistemi bir kere değişecek ve orada kalacak. Eğitim modeli üzerinde taraflarla uzlaşarak karar vereceğiz. Öğretmenlikte mülakatı kaldıracağız" diye konuştu.