28 Mart 2024 Perşembe

İmamoğlu salgının yoğun yaşandığı ilçeleri açıkladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgınının en yoğun yaşandığı ilçelerin Bağcılar, Esenler ve Bayrampaşa olduğunu açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında İstanbul'daki koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin bilgiler paylaştı. Kentin Bağcılar, Esenler ve Bayrampaşa ilçelerinde salgının çok yoğun olduğunu ifade eden İmamoğlu, bunun nedenini ise bu ilçelerdeki yapılaşmaya bağladı.

SAĞLIKÇILARA SEYAHAT KISITLAMASI
Salgınla mücadelede İstanbul'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi konusunda ısrarlı olduğunu dile getiren İmamoğlu, "Sağlık çalışanlarımıza seyahat kısıtlaması gelebilir, onlar için otel hizmeti sunuyoruz. Çünkü onlar da evlerinden işlerine gitmiyorlar. Böyle bir tecrit ile birlikte İstanbul'da salgının hızı 2-3 haftada yavaşlayarak aşağı doğru inecek. İstanbul buna hazır" dedi.

'BAKANLIĞA DOSYAYI SUNDUK'
Sağlık Bakanı'na sahra hastanesi için dosya sunduklarını da paylaşan İmamoğlu, "Yenikapı'da kaç günde sahra hastanesi kurulur, 7 bin yatağa ulaşabilir. Alt yapısı var, elektriği var, jeneratörü var, trafosu var. Aynı şey Maltepe için geçerli, Beylikdüzü için geçerli. İlave olarak kapalı alanlar ve kapasitesi itibariyle metro ve steril alanlar olması kaydıyla havaalanlarını da önerdik. Pandemi kurulunda Sayın İstanbul Ticaret Odası Başkanı bir açıklama yaptı. Dedi ki; 'Dünya Ticaret Merkezi'nin oradaki fuar alanı hazır ve biz burada sahra hastanesi olmasını onaylıyoruz.' Londra'da fuar alanını 7 günde sahra hastanesine dönüştürüyorlar diye bir haber okudum" şeklinde konuştu.