17 Mayıs 2024 Cuma

İmamoğlu: İstanbul'da yetki yeniden bize verilmiştir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kazandıkları kentleri açıklarken İmamoğlu da İstanbul'da yetkinin yeniden kendisine verildiğini kaydetti. Henüz sürecin bitmediğini söyleyen İmamoğlu, ıslak imzalı tutanaklar il başkanlığına ulaştırılana kadar takibinin yapılmasını istedi. 

Yerel seçim sonuçlarına ilişkin kameralar karşısına geçen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, kazandıkları il ve ilçeleri açıkladı. "Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla, Tekirdağ, İzmir ve İstanbul'u yeniden kazandık. Balıkesir, Bursa, Manisa ve Denizli'nin büyükşehir belediyelerini kazandık. Adıyaman'ın ilk kez Afyonkarahisar'ı, Amasya'yı, Bartın, Giresun, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Uşak ve Zonguldak'ı kazandık. Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkele, Edirne, Kırşehir, Sinop ve Yalova'yı kazandık."

İMAMOĞLU: YENİ DÖNEM YETKİ BİZE VERİLMİŞTİR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimlerin sonuçlarına ilişkin CHP İl Başkanlığı binasında önünde açıklama yaptı. Sistemlerinde verilerin yüzde 96'sının sonuçlarının ellerinde olduğunu söyleyen İmamoğlu, 1 milyonun biraz daha üzerinde bir farkla birinci durumda olduklarını belirtti. İmamoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri şu an itibariyle yeni dönemdeki yetkiyi yine bize vermiştir diyebiliriz. Yüzde 52'ye yakın yüzde 39 buçuk oranında bir oy oranı iki rakip arasındaki farkı tariflemekte. Bizi mutlu eden hedeflerimizin ilçeler noktasında da büyük oranda gerçekleşmiş olmasıdır. 14 belediyemizin tamamı görevimize devam edeceğimiz belediyeler noktasında hiçbir sorun yaşamadık. 11 belediyede de sonuçlanma aşamasına gelinmiş, neredeyse sonuçlar belli olmuş ilçelerimiz. Başta şu an Gaziosmanpaşa, Pendik gibi ilçelerde rekabetin birçok ilçede kafa kafaya devam ettiğini de ifade etmek isterim. Dolayısıyla sürecin takibinde emek gösteren arkadaşlara teşekkür ederim. Sürecin henüz bitmediğini, tutanakların net olarak toplanıp ıslak imzalı tutanakların il başkanlığımıza ulaştırılacak ana kadar takibinin yapılması gerektiğini iletmeyi bir borç biliyoruz. Değerli bir görev yaptıkları için tekrar teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, "İstanbul ittifakına bakarak şunu söylemek istiyorum; millet sadece kimin yöneteceğine karar vermez, görev de verir. Seçmen ne mesaj verdi, halk ne görev verdiği anlamakla yükümlüyüz. Milletin sandıkta verdiği görevleri yok sayanlar eninde sonunda kaybederler. Sandıkta verilen görevleri herkesin doğru anlamakla yükümlülüğü vardır. Bugün halk bana belediyecilikte tam yol ileri görevini vermiştir. 16 milyon vatandaşımızla birlikte partizanlığı tarihe gömdük. İstanbul sadece bana değil, sayın cumhurbaşkanına ve iktidara da cevap vermiştir" dedi.