4 Mayıs 2024 Cumartesi

'İktidar orman yangını ve sel felaketlerinin sorumlusudur'

İktidarın orman yangını ve sel felaketlerinin sorumlusu olduğunu belirten HDP Mersin Ekoloji Komisyonu, "Bu iktidar, ülkeyi artık yönetemez hale gelmiştir" dedi.

HDP Mersin İl Örgütü Ekoloji Komisyonu, iklim krizine ve Türkiye'de yaşanan sel felaketlerine ilişkin açıklama yaptı. Parti binasında yapılan açıklamaya, İHD, Genel-İş, TÖP, CHP'li ve HDP'li belediye meclis üyeleri katıldı.

Açıklamayı okuyan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, doğanın insansız yaşayabileceği ama insanın doğasız asla yaşayamayacağının altını çizerek, bölge illeri başta olmak üzere ülkedeki orman yangınlarına dikkat çekti.

İKLİM KRİZİNİN NEDENİ KAPİTALİZM
Partilerinin ekolojiyi savunduğuna vurgu yapan Şöfer, yangınların çıkma nedenlerine bakılmaksızın tüm yangınları felaket olarak nitelediklerini kaydetti. Yangınların sorumlusunun iklim krizine neden olan vahşi kapitalizmin olduğunu belirten Şöfer, ekolojiyi öncelemeyen bu sistemin de değişmesi gerektiğini vurguladı.

Ormana, doğaya, yaşama yönelik düşmanca politikaların asla kabul edilemez olduğunu belirten Şöfer, bu politikaları yürütenlerin de hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini kaydetti. Yangınların ve sel felaketlerinin baş sorumlusunun rant peşinde koşan iktidarın olduğunun altını çizen Şöfer, "Bu iktidar, ülkeyi artık yönetemez hale gelmiştir" dedi. Şöfer, HDP olarak ekolojik dengenin ve ekosistemin korunması dönük yürüttükleri mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini ifade etti.