23 Nisan 2024 Salı

İktidar Kanal İstanbul'dan vazgeçmiyor: Temeli yaz aylarında atılacak

Bakan Kurum, bilim insanlarının bilime aykırı olduğunun altını çizmesine rağmen ve yaratacağı zararlı etkinin Karadeniz ile kıyı ülkelerine kadar ulaşacağı bilinen Kanal İstanbul Projesi'nin temelinin yaz aylarında atılacağını duyurdu. Kurum, her türlü etkiyi etüt ettikleri iddiasında bulundu. 

İstanbul'u yok edecek olan ve zararları Karadeniz ve kıyı ülkelerine kadar etki edecek Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin tüm itirazlara kulak tıkayan iktidar çalışmalarını sürdürüyor. 

Rant ve talan politikalarıyla doğayı katletmeye devam eden iktidarın Kanal İstanbul Projesi'nin yaz aylarında başlayacağı duyuruldu. Duyuruyu yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'nde yapılan inceler sırasında bir gazetecinin sorusuna Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda projede ilerlediklerini söyledi. 

Bilim insanlarının projenin bilime aykırı olduğunun altını çizmesine rağmen Kurum, projenin örnek olacağını ve Boğazın korunacağını iddia etti. Her türlü etkiyi, gerek çevresel etkiyi gerek oradaki kültürel yaşamı, yabani yaşamı, su kaynaklarını, depremsel etkisini, hepsini ayrıntılı şekilde etüt ettiklerini öne süren Kurum, yaz aylarında projenin temelini atacaklarını duyurdu.