3 Mayıs 2024 Cuma

'İktidar ihraçla boşalan yerleri kendi kadrolarıyla dolduruyor'

KESK İstanbul Şubeler Platformu, KHK'larla atılan arkadaşlarının işe dönmesi için eylem düzenledi. Eylemde konuşan Arslan, baskılara rağmen mücadeleyi büyütecekleri sözünü verdi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, OHAL kararnameleri ile işten atılan emekçi memurların, işlerine geri dönmesi ve hukuksuz yargılamaların son bulması talebiyle Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi önünde basın açıklaması yaptı.

"KHK'lar gidecek biz kalacağız" pankartının açıldığı eylemde konuşan Abuzer Arslan, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra demokrasi zaferi kutlaması yapanların gelinen süreçte demokrasiyi kaldırdıklarını dile getirdi.

Aynı yolda beraber yürüyenlerin ülkeyi enkaz altında bıraktıklarını ifade eden Arslan, "12 Eylül 1980 darbesinin en koyu karanlığını yırtarak 'darbeciler değil demokrasi kazanacak' diyen konfederasyonumuzun üyeleri bugün tirajı komik bir kokteyl iltisaki ile işlerinden atılmış, ihraç edilmişlerdir" dedi.

Son üç yılda sendikalarından 4770 kişinin çalışma hakkının gasp edilerek ihraç edildiğini belirten Arslan, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun görevini yerine getirmediğini, iktidarın zaman kazanarak ihraçlarla boşalan yerleri kendi kadrolarıyla doldurduğunu söyledi.

Yeni yılın ilk haberlerinden birinin, Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan Dr. Burak Altunpak'ın darp edilmesi olduğunu kaydeden Arslan, iktidar yetkililerine "Sağlıktan şiddet yasasının çıkması için birinin ölmesini mi bekliyorsunuz" diyerek seslendi.

Arslan, KESK olarak her türlü baskıya rağmen mücadeleyi büyütecekleri sözünü verdi.