8 Mayıs 2024 Çarşamba

'İktidar HDP'ye düşmanlığını her alanda gösteriyor'

HDP Adıyaman İl Eşbaşkanı Zeliha Karınca, iktidarın HDP'ye karşı düşmanlığını her alanda gösterdiğini söyledi.

HDP Adıyaman İl Örgütü, HDP İzmir il binasına yapılan faşist saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesini parti binası önünde protesto etti.

Demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı eylemde "HDP halktır halk susturulamaz" ve "Deniz Poyraz ölümsüzdür" yazılı pankartlar açıldı.

Eylemde konuşan HDP Adıyaman İl Eşbaşkanı Zeliha Karınca, iktidarın HDP'ye karşı düşmanlığını her alanda gösterdiğini belirterek, "Siyasi söylemlerinden tutalım da parti binalarımızın önlerini abluka altına almaya kadar bütün alanlarda HDP'ye ve HDP'lilere düşman hukuku uygulamaya yönelmiştir. Türkiye'nin her bir köşesinde Parti binalarımızın önüne konan mobil karakolların güvenliği sağlamak için değil, HDP'ye düşmanlık ve provokasyon amaçlı kurulduğu bir kez daha açığa çıkmıştır" dedi.

Karınca, "İzmir il binamıza yapılan planlı ve sistematik katliam girişimi, kaostan beslenen iktidarın yarattığı siyasi iklimin sonuçlarından biridir. İktidarın, partimizi hedef haline getirmesinin ardından saldırıların gerçekleşmesi bir tesadüfe değil, siyasi iradenin zeminini sağladığı planlı saldırılara işaret etmektedir. Bu katliam, iktidar blokunun oluşturduğu siyasi iklimin ürünüdür. '7 Haziran'ı unutmuyoruz', 'Bunlar daha iyi günleriniz' diyen ve HDP'lileri 'haşerelere' benzeterek açık katliam çağrısı yapanların sesleri karanlık odakların planlarında ve tetikçilerin katliam girişimlerinde karşılığını bulmuştur. Bu saldırı içeride ve dışarıda sürdürülen Kürt düşmanlığının sonucudur. Deniz yoldaşımıza sıkılan kurşun Kürt halkına, demokratik siyasete ve HDP'nin temsil ettiği ortak yaşam iradesine sıkılmıştır. Güvenliği sağlamakla görevli siyasi iktidar ve emrindeki kolluk kuvvetlerinin Türkiye halkları açısından açık şekilde güvenlik sorunu oluşturduğu bir kez daha kanıtlanmıştır" diye konuştu.