19 Mayıs 2024 Pazar

İktidar Afrin'deki zeytin talanını itiraf etti

HDP'nin bir süredir ısrarla gündeme getirdiği ÖSO ve AKP hükümeti tarafından talan edildiğine ilişkin iddialar AKP iktidarınca doğrulandı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, HDP'nin bir süredir gündeme getirdiği Afrin'deki zeytin talanına ilişkin, itiraf niteliğinde açıklamalar yaptı. Pakdemirli, Türkiye'nin saldırılarının ardından yerinden edilen Afrinlilerin zeytinliklerinin ÖSO çeteleri tarafından gasp edildiği, çetelerin Türkiye'ye zeytin sattığı yönündeki iddiaları doğruladı.
 
Plan ve Bütçe Komisyonu'na katılan HDP'li milletvekillerinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Pakdemirli, "Afrin'le ilgili konu şudur: Yani Afrin'de biz Hükümet olarak PKK'nin eline gelir geçsin istemiyoruz, çok net. Yani Afrin'de biz gelirlerin bir şekilde bize geçmesini istiyoruz bu hâkimiyetimizde olan bölgede. O sebeple Tarım Kredi Kooperatiflerine 5 bin tonluk bir görev yazılmıştır ve bu görev için 8'inde kapılar açıldı ve şu ana kadar giren 600 ton ürün var. 200 bin tonluk zeytinyağı rekoltesinde bunları konuşuyor olmamız hakikaten çok ayıp ve çok komik" dedi.
 
Ayrıca Bakan, GDO'lu ve Nişasta Bazlı Ürünlerin yarattığı tehlikeleri de Amerika toplumu üzerinden verdi ve kendisinin de GDO'lu ürünler yememeye gayret gösterdiğini söyledi. Bakan Pakdemirli, "GDO'lu ürünler ve NBŞ konusunda da hakikaten şu var, kotayı düşürdük yani gönül ister... Hakikaten ben de bu konuda seçiciyim yani olabildiğince nişasta bazlı ürünler yememeye gayret gösteriyorum. Şimdi Amerika'da bunlar serbest mi? Serbest ama Amerika'da, bakıyorum, bastonla yürüyen 130 kiloluk adamlar dolanıyor ortada. Yani bunun uzun süreli etkilerini bir vatandaş Bekir Pakdemirli olarak ben de bilmiyorum. Belki de korktuğumuz gibi değildir ama temkinli olmakta fayda var" diye kornuştu.