25 Nisan 2024 Perşembe

'İkram Mihyaz'ın katilleri nerede?'

İHD İzmir Şubesi ve kayıp yakınlarının düzenlediği "Kayıplar bulunsun failleri yargılansın" eyleminde, 24 yıl önce kaçırılan ve ölü bulunan Tüm Bel-Sen kurucularından İkram Mihyaz'ın faillerini sordu.
İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" şiarıyla her hafta düzenledikleri oturma eyleminin 441'incisi Konak'ta bulunan Başbakanlık Binası önünde bir araya geldi. HDP ve Barış Anneleri'nin katıldığı bu haftaki eylemde 5 Temmuz 1994'te Balçova Belediyesi'ndeki işine giderken kaçırılarak katlerdilen KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen'in kurucularından İkram Mihyaz'ın faillerini soruldu.
 
Açıklamayı İHD Adana Şube Yöneticisi Ahmet Çiçek yaptı. İkram Mihyaz'ın Tüm Bel-Sen kurucusu ve örgütleyicilerinden olduğunu hatırlatan Çiçek, Mihyaz'ın İzmir'de 5 Temmuz 1994'te Balçova Belediyesi'ndeki işine giderken kaçırıldığını söyledi. Çiçek, gece evlerine gelen polislerin Mihyaz'ı sorduğunu belirtti. Ailesinin araştırması sonucunda o gün Mihyaz'ın işe hiç gitmediğini öğrendiklerini vurgulayan Çiçek, kardeşinin Mihyaz'ın vurulduğunu öğrendiklerini ifade etti. Mihyaz'ın beyaz bir tempra araca bindirildiğini anlatan Çiçek, daha sonra mavi bir tempra araca bindirildiğini belirtti. Manisa yolu Çiçekli Köyünde Mihyaz'ın öldürüldüğünü köylülerin bildirdiğini dile getiren Çiçek, öldüren kişiler Mihyaz'ı orada bırakıp gittiklerini söyledi. Eşinin polislere ''Bu kadar ayrıntıyı biliyorsunuz da neden onun katilini bulmuyorsunuz?'' diye sorduğunu hatırlatan Çiçek, Mihyaz'ı, Yaka köyünde ormanlık alanda, yakın mesafeden sıkılan dört kurşunla öldürülmüş halde bulunduğunu vurguladı.