26 Nisan 2024 Cuma

İkizköylüler, bayramı direniş alanında kutluyor

Ağaçların kesimine karşı direnen İkizköylüler, bayramlarını direniş alanında kutlayarak, "Nefesimiz yettiğince nöbetimizi sürdüreceğiz. Sesimizin hükümet tarafından da duyulmasını istiyoruz" dedi. 

Muğla'nın Milas ilçesinde İkizköy'ün Akbelen Ormanları'nda kömür madeni için kesilmek istenen ağaçlara karşı bölge halkı tarafından başlatılan direniş devam ediyor.

Bayramlarını, Akbelen Ormanları'nda kurdukları direniş çadırlarında geçiren İkizköylüler'e destekler de sürüyor. Dün gün boyunca yaşam savunucuları ile birlikte CHP milletvekilleri ve birçok demokratik kitle örgütü nöbet eylemini ziyaret ederek, bölge halkının vermiş olduğu mücadeleyi desteklerini belirttiler.

İkizköy direnişçisi Aytaç Yakar,  aylardır verdikleri mücadele sonucunda seslerini duyurduklarını kaydederek, "Ormanlarımızda kesimi engellemek için nöbete başladık ve direniş alanımıza, köyümüze de yoğun destek ziyaretleri oluyor. Bayramda da buradayız. Nefesimiz yettiğince nöbetimizi sürdüreceğiz. Bu ormanlar sadece bizim değil ülkemizin, dünyamızın ormanları. Ciğerlerimizi söküp atarsak nasıl nefes alacağız? Sesimizi hükümetin de duymasını istiyoruz. Biz ormanlarımızı kurtardığımız zaman asıl bayramı yapacağız." dedi.

Direniş alanında ziyaretçileri ile bayramlaşan İkizköylüler, ağaç kesim kararı tamamen bitene kadar mücadele edeceklerini kaydetti.