7 Mayıs 2024 Salı

İkizköy'den Nejla Işık: Ormanın nefesi biterse, benim de biter

İkizköy Çevre Komisyonu sözcüsü olan Nejla Işık, "Ormanın nefesi gittiğinde, benim de nefesim bitiyor demektir. Bir kez daha söylüyorum, bir ağaç bir insan demektir. Biz burada herkese kucak açıyoruz, vicdanı olan herkesi de buraya bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Muğla'nın Milas ilçesinde İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanı'nda, termik santrallerden kaynaklı kurulmak istenen maden ocağı için ağaç kesimlerinin gerçekleştirilmesine karşın İkizköylüler, bölgede direniş çadırları kurarak nöbete başladı. 

Cumartesi günü sabahın erken saatlerinde Akbelen Ormanı'ndaki ağaçların kesildiğini gören ve gözyaşları içerisinde "Nefes alamıyorum. Lütfen desteğe gelin, burası biterse biz de biteriz." diyerek hepimizi derinden etkileyen İkizköylü Nejla Işık, o gün hissettiklerini direniş alanından ETHA'ya anlattı.

'EMEĞİM KATLEDİLİYORDU'
İkizköy Çevre Komisyonu sözcüsü olan Nejla Işık, Cumartesi günü sabahı ağaçların kesilmeye başlandığını ve hemen ormana gittiğini belirterek "Ben bağırdığımda, ağaçlar yerlere devriliyordu. Ağaçlar resmen öldürülüyordu. O ağaçları öyle yerde görünce, benim de damarlarımdaki kan çekildi diyebilirim. Sanki önümde evlatlarım katlediliyordu, emeğim katlediliyordu." dedi.

'BUNDAN SONRA VERECEK TEK BİR AĞACIMIZ YOK'
Nejla Işık, doğduğu andan itibaren Akbelen Ormanı ile oradaki ağaçlar ile birlikte büyüdüğünü kaydederek, "Ben doğdum doğalı bu ağaçlar, bu ormanlar burada onların kesilmesine sessiz kalamazdım. Benim iki yıldır devam eden bir çığlığım var zaten. 'İkizköy'ün sesine ses olun' diyerek hep çağrıda bulunuyordum. Cumartesi günü 20 ağacımızı kurban ettiler. Ama bundan sonra verecek tek bir ağacımız yok, zaten nöbetimizi de başlattık. Civar köylerden, şehirlerden birçok kişi geliyor, milletvekilleri, belediye başkanları herkes bize destek oluyor. Herkese çok teşekkür ediyorum." diye kaydetti.

'GEREKİRSE CANIMI BURADA FEDA EDECEĞİM'
Işık, "Kanımın son damlasına kadar bu ormanları savunacağım. Gerekirse canımı burada feda edeceğim, gözüm arkada kalırsa da sadece iki çocuğum için kalır. Ormanlarım için ben kendimi feda etmeye hazırım." diye belirtti.

Işık son olarak, "O videoda 'Nefes alamıyorum' dediğimde, gerçekten nefes alamıyordum. Çünkü ağaçlarım, ormanım gidiyordu. Onların nefesi gittiğinde, benim de nefesim bitiyor demektir. Bir kez daha söylüyorum, bir ağaç bir insan demektir. Biz burada herkese kucak açıyoruz, vicdanı olan herkesi de buraya bekliyoruz." şeklinde konuştu.