2 Mayıs 2024 Perşembe

İkizdereli kadınlar Yılın Kadınları seçildi 

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, Rize'nin İkizdere ilçesinde yapımı devam eden taş ocağına karşı mücadele eden İkizdereli kadınları, 2021'in "Yılın Kadınları" olarak seçti.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat'ın Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan İşkencedere Vadisi'nde başlattığı taş ocağı çalışmaları, sebep olduğu doğa talanıyla ve bu talana karşı mücadele eden köy halkıyla büyük bir gündem olmuştu. İkizdere'de direnişin başını çeken kadınlar, SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından Yılın Kadınları ödülüne layık görüldü.

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Kadın hareketinin geniş katılımıyla 2021 yılında toplumsal cinsiyet eşitliği ve dünyadaki kadın hakları mücadelesinde öncü, eşitlikçi ve feminist duruşuyla örnek olmuş, başarılarıyla kadınlara ilham vermiş veya sistematik baskılara direnerek dayanışmaya katkı sunmuş 21 kadını 2021'in Yılın Kadınları olarak belirledik. Eşitlikçi duruş, başarı, ilham, direniş ve kriterleri göz önüne alınarak belirlenen SES Yılın Kadınları arasında sizin de yer aldığınızı duyurmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Fazlasıyla hak edilmiş bu ödülünüz için tebrik ediyoruz."

Plaketler, 20 Ocak'ta Pera Müzesi'nde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.