2 Mayıs 2024 Perşembe

İkizdere köylülerinden yetkililere: Bakanlığı Cengiz'e mi bağladınız?

Ulaştırma Bakanlığı'ndan gelen bir heyet, Rize Valisi  Çeber'in katılımıyla İkizdere köylülerini taş ocağı projesine ikna etmek için toplantı düzenledi. Köylüler yetkililere "Bakanlığı Cengiz İnşaat'a mı bağladınız?" diye tepki gösterdi. "Dereyi öldürdükten sonra toplantı yapıyorsunuz" diyen köylüler toplantıyı terk etti. 

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat'ın yaşam alanlarını yok edecek olan taş ocağı projesine karşı İkizdere köylülerinin direnişi sürüyor. İlk günden bu yana çeşitli yöntemlerle direnişi kırmaya çalışan hükümet, ağaçlar katledildikten sonra nihayet bilgilendirme toplantısı yaptı.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan gelen bir heyet, Rize Valisi Kemal Çeber'in katılımıyla İkizdere Kültür Merkezi'nde AKP'ye yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat'ın taş ocağı projesini öven ve köylüleri ikna etme amacıyla toplantı düzenledi.

Yalanlara inanmayan köylüler, taş ocağına tepki gösterdi. Bir köylü, "Dere bittikten sonra toplantı yapıyorsunuz. Şelale gitti. İki operatör çöp haline getirdi. Dereyi öldürdünüz" derken bir başka köylü ise , "Buranın altında da üstünde de köyler var. Dinamitler patlatacaksınız, heyelanlar olacak. Bakanlığı Cengiz İnşaat'a mı bağladınız? Bu devlet Cengiz İnşaat'tan mı ibaret" diye vurguladı. 

Köylülerin büyük kısmı anlatılanlara "kandırmaca" diyerek toplantıyı terk etti.