24 Nisan 2024 Çarşamba

İkitelli halkı Sivas şehitlerini andı

Sivas katliamının 27. yılında İkitelli Ali İsmail Parkı'nda yapılan anmada 20 Temmuz günü Kadıköy'de yapılacak Suruç anmasına katılım çağrısı yaptı.

Sivas katliamında yaşamını yitiren 33 kişi için İstanbul'un Küçükçekmece İlçesine bağlı İkitelli'de yürüyüş ve anma etkinliği yapıldı. İkitelli Cemevi önünde toplanan kitle Atakent Mahallesi'ndeki Ali İsmail Korkmaz Parkı'na yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşte kitlenin önünde aydın ve ozanları temsilen bağlama taşındı. Ali İsmail Korkmaz Parkı'nda yapılan basın açıklamasında Sivas katliamının 27 yılı olduğuna dikkat çekilerek, sorumluların açığa çıkartılması istendi.

"2 Temmuz Madımak katliamını unutmadık, unutturmayacağız" pankartının açıldığı eylemde "Sivas için adalet Suruç için adalet" sloganı atıldı.

Anmada konuşan ESP'li Birkan Polat, "Bundan 5 yıl önce Suruç'ta 33 düş yolcusu katledildi. 33 düş yolcusu 'Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz' kampanyası için yola çıktılar. 300'ü aşkın genç Türkiye'nin dört bir yanından Suruç'a gittiler. Suruç'ta Amara Kültür Merkezi'nde IŞİD'in bombalı saldırısıyla katledildiler. Biz 5. yılında 'Suruç için adalet herkes için adalet' diyerek 20 Temmuz'da Kadıköy'de gerçekleştireceğimiz anmaya çağırıyoruz" dedi.

Ardından yapılan basın açıklamasında "Bu yıl 2 Temmuz Sivas katliamının 27. yılındayız. 33 canın yakılarak katledilmesinin ardından geçen koca 27 yıl. Halk, bu katliamı hiçbir zaman unutmadı ve hiçbir zaman da unutmayacak. İşte bugün 27 yıl sonra tekrar unutma ve hatırla demek için yeniden bir aradayız. Unutmamak ve en önemlisi katillerden hesap sormak için buradayız. Bugün diğer günlerden daha güvende değiliz ama eğer güvende olmak istiyorsak bu katliamın ardında hangi faktörlerin rol aldığını ve katliamın nasıl örgütlü bir şekilde planlandığını görmek zorundayız" diye kaydedildi.

Açıklamada, "Bizler Sivas'ta yakılan Aleviler, Roboskî'de katledilen Kürtleriz. Fabrikalarda asgari ücret karşılığında emekleri sömürülen işçileriz. Bizler geçmişte yaşanan Maraş'ın, Çorum'un, Sivas Madımak katliamının hesabını sormak için bir aradayız ve buradan bir kere daha haykırıyoruz; katillerden hesabı emekçiler soracak! İşçilerin birliği katliamları bitirecek. Bizler yalnızca unutmakla değil, hatırlamakla ve hesap sormakla da yükümlüyüz, yeni katliamların önüne geçmekle yükümlüyüz. Aksi takdirde biz emekçi kitleler daha büyük katliamlarla karşılaşacağız. İşimiz, aşımız, hayatımız ve geleceğimiz için örgütlenmek ve mücadele etmek zorundayız. Bizler bep birlikte yeni Kerbelaların yaşanmasının önüne geçeceğiz" diye belirtildi.