27 Nisan 2024 Cumartesi

İki yolcunun polis tarafından karantina otobüsünden alınmasına soruşturma

İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden polisler tarafından alınmasıyla ilgili soruşturma başlattı. İçişleri Bakanı Soylu 2 kişinin karantinaya alındığını açıkladı. Ancak KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Sofi yaptığı açıklamada kızının Kıbrıs'ta karantinaya alınacağını söyledi.

İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden polisler alınmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılık, "karantina tedbirlerine aykırı davranılması" suçundan soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter'dan yaptığı açılamada, "Karantinaya götürülen yolcuları taşıyan otobüsten inen bir yolcu ve yine onun gibi Kıbrıs aktarması olan ikinci yolcu karantinaya alındı. 14 gün karantina altında kaldıktan sonra Kıbrıs'a gönderilecekler" iddiasında bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması olayıyla ilgili olarak hukuk gerekeni yapacaktır. Bu konuda hiçbir taviz, hiçbir istisnai muamele kabul edilemez" dedi.

MUSTAFA SOFİ: KIZIM ÜLKESİNDE KARANTİNAYA ALINACAK
Ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi'nin yaptığı açıklamada kızının Kıbrıs'a gönderildiğini belirtti. 

Türkiye'ye teşekkür eden Sofi, yaptığı açıklamada şunlar söyledi: "Kızım transit olarak ülkesine geliyordu. Otobüsten alınarak transit olarak Kıbrıs'a gönderildi. Anavatan Türkiye'ye yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Kızım ülkesinde karantina altına alınacak."

NE OLMUŞTU?
Dün (17 Mart) gece saatlerinde Paris'ten TK 1824 sefer numaralı uçakla gelen yolcular İstanbul Havalimanı'ndan karantina alınana götürüldükleri sırada polis tarafından otobüsün önü kesilerek Güzide Sofi adlı yolcu indirilmişti.

Yolcu'nun daha sonra KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi'nin kızı olduğu ortaya çıktı.

Otobüste bulunan diğer yolcuların tepki göstermesine rağmen indirilen Sofi ve bir diğer kişi, polisler tarafından başka bir araca alınmış, olaya ait görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine büyük tepki görmüştü.