28 Mart 2024 Perşembe

İki üniversiteye tek rektör!

Bölünen Gazi Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, yeni kurulan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nin de "tedviren" rektörlük yapıyor.
Resmi Gazete'de 18 Mayıs tarihinde, 20 yeni üniversitenin kurulmasını öngören kanunun yayınlanmasının ardından Gazi Üniversitesi (GÜ) bölündü ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nin (AHBVÜ) kurulması için çalışmalar başladı. 
 
Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre; yeni akademik yıl öncesi üniversite adayları için yerleştirme yapmaya başlayan AHBVÜ ile Gazi Üniversitesini aynı rektör, Prof. Dr. İbrahim Uslan yönetiyor.
 
ÖĞRENCİLERE ‘HOŞ GELDİNİZ' MESAJI
 
Öğrencilerin ve akademisyenlerin bölünmesine karşı çıktığı Gazi Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, aynı zamanda Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nin de rektörlük görevini sürdürüyor. Üniversiteyi yeni kazanan Gazi Üniversitesi ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğrencilerine resmi sitelerinden "Hoş Geldiniz" mesajı yayınlayan Uslan'ın AHBVÜ'deki rektör unvanının yanında "Tedviren" ifadesi yer alıyor. "Tedvir uygulaması", bir kadroya asil olarak atanma şartlarını taşımayanların o kadroya ilişkin görevi yürütmek üzere görevlendirilmesi anlamına geliyor.
 
EĞİTİM SEN'DEN TEPKİ
 
Eğitim Sen Yükseköğretim Sekreteri Özgür Bozdoğan, rektörün aynı anda iki üniversiteyi birden yönetmesine "Demokratik bir işleyiş değil" diyerek tepki gösterdi.