19 Mayıs 2024 Pazar

İki öğrenci daha Şakir Gözütok'tan şikayetçi oldu

YYÜ İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Gözütok'un kendisini taciz ettiğine ilişkin şikayette bulunan bir kadın öğrencinin ardından iki öğrenci daha karakola giderek Gözütok'tan şikayetçi oldu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı, Ensar Vakfı Üyesi ve 2011 yılında yapılan seçimlerde AKP'den aday adayı olan Prof. Dr. Şakir Gözütok'un öğrencilere yönelik tacizine ilişkin iki öğrenci daha şikayetçi oldu. 2 gün önce karakola giden bir öğrenci Gözütok tarafından taciz edildiğini ve buna maruz kalanın sadece kendisi olmadığını da aktarmıştı.

Kadın öğrencinin başvurusunun ardından aynı fakültede okuyan iki kadın öğrenci daha bugün karakola giderek Gözütok'un kendilerine tacizde bulunduğu belirterek şikayetçi oldu.

İKİ ÖĞRENCİ DAHA ŞİKAYETTE BULUNDU
Mezopotamya Ajansı'ndan Adnan Bilen'in haberine göre; karakola giderek şikayette bulunan bir öğrenci Gözütok'un kendisini hem odasında hem de sosyal medya aracılığıyla taciz ettiğini belirtti. Gözütok'un sürekli kendisinden fotoğraf istediğini söyleyen kadın öğrenci, bu tacizin uzun süre boyuna devam ettiğini aktardı. Gözütok'un kendisini sürekli odasına çağırarak taleplerde bulunduğunu anlatan öğrenci, korktukları için şuana kadar şikayette bulunmadığını, bir arkadaşının şikayeti sonrası başvura yapmaya karar verdiğini anlattı. Şikayette bulunun bir diğer kadın öğrenci de yine birçok kez Gözütok'un tacizine maruz kaldığını söyledi.

REKTÖRDEN 'ÇIT' YOK
Gözütok ile ilgili iddiaların kamuoyuna düşmesi ile birlikte yine fakültede birçok öğrencinin bu hafta içerisinde başvuru yapması beklenirken, Gözütok'un da ifadeye çağrılacağı belirtildi. Yine üniversitede bulanan bir grup öğrenci yaşananlara ilişkin bir araya gelerek yaşanan taciz olaylarının teşhir edilmesi için tartışma yürüttü. Bu arada Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü ise yaşanan skandal karşısında halen bir açıklama yapmazken, birçok öğrencinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden de birçok taciz olayı ile ilgili şikayete bulunduğu ortaya çıktı.

NE OLMUŞTU?
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı, Ensar Vakfı Üyesi ve 2011 yılında yapılan seçimlerde AKP'den aday adayı olan Prof. Dr. Şakir Gözütok'un birçok öğrenciye tacizde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Yıllardır süren taciz olayları bir öğrencinin karakola başvurusuyla ortaya çıkmış, karakola başvuran kadın öğrencinin babası Gözütok tarafından tehdit edilmişti. Tehdit sonrası kadın öğrencinin babası da Gözütok hakkında şikayette bulunmuştu. Baba ve kızının suç duyurusu üzerine savcılık, taciz olayının gerçekleştiği fakültenin tüm kameralarının incelenmesini istemiş, polislerin üniversitede kamera kayıtlarına el koyduğu ortaya çıkmıştı. Yaşanan taciz olayı ile ilgili HDP, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması talebiyle soru önergesi vermişti.