16 Mayıs 2024 Perşembe

İİSŞP temsilcileri 1 Mayıs öncesi toplandı

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İİSŞP) temsilcileri 1 Mayıs gündemiyle toplandı. Toplantıda yaşanan grev ve direnişlere işaret edilerek sendikal örgütlenme sorunlarına dikkat çekildi.

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu'nun (İİSŞP) Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yaptığı temsilciler toplantısında işçi sınıfının yaşadığı sorunlar ve yaklaşan 1 Mayıs konuşuldu.

Farklı işkollarından işçilerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını yapan İİSŞP Dönem Sözcüsü Banu Tuna, işçilerin, emekçilerin zor zamanlardan geçtiğini söyledi. 2022 yılının ilk 2 ayında ülke genelinde yaşanan 108 greve yaklaşık 20 bin işçinin katıldığını söyleyen Tuna, bu grevlerin yarıya yakınının kazanımla sonuçlandığını belirtti.

Grev yapılan fabrika ve işyerlerinin yarısından fazlasının sendikal örgütlülükten yoksun olduğunu kaydeden Tuna, “Ülke genelinde yüzde 14 olan sendikalaşma oranı asgari ücretliler arasında daha da düşük. Bugün burada toplanmamızın en büyük nedenini bu rakamlar oluşturuyor. İşçiler isyan ediyor ama örgütlü değiller, biz bundan payımıza ne çıkarmalıyız? Sendikal örgütlenmenin gelişmesi için platformumuza büyük görev düşüyor, çünkü yapılan 108 grevin çoğu İstanbul'da gerçekleşti" dedi.

Yaklaşan 1 Mayıs'a da değinen Tuna, toplantıda "birleşik ve güçlü bir 1 Mayıs nasıl olmalı", "İİSŞP'ye bu konuda düşen sorumluluk ve görevler neler" sorularına yanıt arayacaklarını söyledi.

İİSŞP Dönem Sözcüsü Banu Tuna'nın ardından söz alan işçiler, fabrikalarda yaşadıkları sorunların yanı sıra sendikal örgütlenmede, hakları için mücadelede yaşadıkları sorunları anlattı.