19 Nisan 2024 Cuma

'İhraç kararlarının altına imza atanlar yargılanacak'

KESK Mardin Şubeler Platformu, Diyarbakır'da 21 eğitim emekçisinin ihraç edilmesine tepki gösterdi. Açıklamada, OHAL komisyonunun lağvedilmesi ve ihraç kararlarının iptal edilmesi istendi.

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) Mardin Şubeler Platformu, Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile görevden alınan eğitim emekçilerinin mahkeme kararlarına rağmen görevlerine iade edilmemesi ve Diyarbakır'da Eğitim-Sen üyesi ve yöneticisi 21 eğitim emekçisinin ihraç edilmesine tepki gösterdi.

OHAL komisyonunun kalıcı hale getirilmesi ile birlikte kısa bir süre önce Diyarbakır'da 21 Eğitim-Sen üyesinin hukuksuz şekilde ihraç edildiğini hatırlatan KESK Mardin Şubeler Platform Dönem Sözcüsü Deniz Araç, arkadaşlarının sendikal faaliyetlerinden dolayı ihraç edildiğini vurguladı.

Sendikal faaliyet yürütmenin suç olmadığına dikkat çeken Araç, sendikal faaliyetleri engellemenin suç olduğunu ve ihraç kararlarının altına imza atanların yargılanacağını söyledi.

Kamu toplu sözleşme sürecini hatırlatan Araç, ihraç kararlarının sarı sendikaların satış sözleşmesine imza atmasının ardından kamu emekçilerinin sendikalarına üye olmaya başlamasının ardından geldiğine dikkat çekti.

İhraçlar ve gözaltılarla mücadelelerinin kriminalize edilmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Araç, "Bu zulme artık bir son verilmeli, komisyon derhal lağvedilmeli ve aldığı ret kararları derhal iptal edilmelidir" dedi.