2 Mayıs 2024 Perşembe

İHD'den cinsel istismara uğrayan zihinsel engelli çocuğa hukuki destek

İHD Batman Şubesi, kaçırılarak tecavüz edilen zihinsel engelli kız çocuğuna hukuki destek vereceklerini açıkladı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, kent merkezinde İ.D. adlı kişinin, 17 Mayıs'ta evinin önünde oturan zihinsel engelli kız çocuğunu araçla kaçırdıktan sonra tecavüz etmesine ilişkin açıklama yaptı.

Mağdurun ailesi ile yaptıkları görüşme neticesinde ailenin derneğe hukuki destek için başvuruda bulunulduğunun belirtildiği açıklamada, "Cinsel saldırıları vakalarında saldırganların, eylemlerini din, mezhep, cinsel kimlik, cinsel yönelim, giyim, yaşam biçimi argümanları aracılığıyla meşrulaştırma çabalarına ne yazık ki sıklıkla şahit olmaktayız. Akıl zayıflığı yahut zihinsel engel durumları da meşrulaştırma çabalarında kullanılan başka argümanlardır. Bu argümanlarla birlikte cinsel saldırı fillerinin cezasız kalmasının da bu tür vahim vakalarda faili cesaretlendirdiğine şahit olmaktayız" denildi.

Son zamanlarda artan cinsel saldırıların, mevcut hukuk ve siyasi düzlemin bir toplumsal yansıması olduğunun kaydedildiği açıklamada, "Biz insan hakları savunucuları, her türlü insan hakları ihlaline karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu yaşanan elim ve korkunç hadisede, Hukuk Komisyonumuz nezdinde mağdurun yanında olduğumuzu, sürecin takibi konusunda gerekli hukuki desteği vereceğiz" ifadeleri kullanıldı.